Србија

Ударна вест! СЛЕДИ ВАЖНО ОБРАЋАЊЕ ГРАЂАНИМА! Председник ће се хитно јавити из Бахреина!

Председник Србије Александар Вучић ће се обратити грађанима из Бахреина у 10 часова

Александар Вучић борави у Бахреину, а грађане Србије извештава о посети и актуелним политичким и друштвеним темама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Србије Александар Вучић, који се налази у посети Бахреину, састаће се данас са краљем Хамадом бин Исом ал Калифом, на чији позив и борави у тој заливској краљевини.

Вучића ће, најпре, испред палате „Гвадаибија“, уз интонирање две химне и постројену гарду, дочекати краљ Бахреина Хамад бин Иса ал Калифа и принц престолонаследник и премијер Салман бин Хамад ал Калифа.

Након тога, српска делегација ће имати састанак са краљем Хамадом бин Исом ал Калифом.

Састанку са делегацијом Србије ће присуствовати и шеик Абдула Бин Хамад Бин Иса Ал Калифа, Шеик Насир Бин Хамад Бин Иса Ал Калифа, шеик Калид Бин Хамад Бин Иса Ал Калифа, Шеик Калид Бин Ахмед Ал Калифа, министар двора.

Такође, састанку ће присуствовати и Абдулатиф Бин Рашид Алзијани, министар спољних послова, шеик Салман Бин Калифа Бин Салман Ал Калифа, министар финансија и националне привреде, Есам Абдула Калаф, министар градевинарства, општинских послова и просторног планирања.

После подне, председник Србије ће се састати са представницима Одбора за привредни развој Бахреина и Дрзавним инвестиционим фондом.

Вучић је у петак увече допутовао у Манаму, главни град Бахреина, у званичну посету, као први председник Србије који је икада посетио ту краљевину.

На аеродрому дочекан је уз почасну гарду бахреинске војске, а добродошлицу му је пожелео министар спољних послова Бахреина Абдулатиф бин Рашид Алзијани и гувернер Салман бин Иса бин Хинди ал Манаи-Мухарак.

По доласку у хотел председнику је, у име краља добродошлицу пожелео принц, као и деца у ношњама карактеристичним за ту блискоисточну државу.

Вучић је истакао да се радује успостављању блиске сарадње између Србије и Бахреина и да су му домаћини приредили величанствен дочек.

„Радујем се сусрету са Његовим велицанством краљем Хамадом и успостављању блиске сарадње измеду Србије и Бахреина“, поручио је председник на Инстаграм налогу.

Он је додао да је обавеза Србије да гради пријатељства широм света и ствара најбоље односе са другим народима и земљама и да је то једина политика у потпуном интересу грађана Србије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс