Србија

УДАРНА ВЕСТ! Стигло упозорење: МОГУЋЕ ЗАТВАРАЊЕ ЗЕМЉЕ!

Епидемиолошка ситуација у Црној Гори је забрињавајућа, а здравствени систем је на граници издржљивости, изјавио је данас премијер те земље Здравко Кривокапић и упозорио да је могуће потпуно затварање Црне Горе, уколико актуелне мере не буду дале резултате.

Кривокапић је рекао, обраћајући се грађанима поводом епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом, да тренутно стање у Црној Гори није последица лоших мера, већ да је проблем непоштовање мера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Зато смо одлучили да кренемо у акцију тиме што ћемо сви заједно допринети да изађемо из овог проблема. Да бисмо изашли из ове проблематике, определили смо се да то радимо путем који је другачији. Да не затварамо све у овом тренутку, али ако мере не буду дале ефекат у ових 10 дана, наговештавају сценарио који је најлошији, а то је потпуно затварање Црне Горе“, упозорио је Кривокапић.

Црногорски премијер извинио се грађанима, јер једно време није носио маску.

„Разлог лежи у чињеници да имам антитела, али то ме не ослобађа одговорности коју сви треба да искажемо. Да бисмо једни о другима бринули, морамо сви једнако да поштујемо мере, без изузетка“, поручио је Кривокапић.

Он је додао да су здравствени радници „прави хероји“ и истакао да они, упркос премору, извршавају све задатке и обавезе.

„Морамо да се држимо заједно, јер ово није питање нити Владе, нити Скупштине, нити било којег другог институционалног дела. То је питање свих нас. Да бисмо успели да живимо са ковидом морамо заједнички да изађемо из битке која је пред нама већ годину дана“, поручио је Кривокапић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг