Србија

Ударна вест! ВУЧИЋ О УВОЂЕЊУ ВАНРЕДНОГ СТАЊА: Добио сам податке јутрос у 8!

Медицински део Кризног штаба тражи радикално решење, а председник Вучић каже да ванредно стање за сада није опција.

Александар Вучић каже да сматра да Србија „није близу ванредног стања“, да је добио податке о епидемиолошкој ситуацији јутрос у 8, али да то није репрезентативан узорак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Не мислим да смо близу ванредног стања и добио сам податке о броју новозаражених од јутрос од 8. Они нису репрезантивни, тек од 10 часова када будем добио нови пресек знаћу реалније. Оно што је важно, замолићу Владу, Ану и министра финанасија да изградимо још једну ковид болницу. Ми тестирамо много и хоспитализујемо велики број људи. Готово милион имамо вакцинисаних, у петак стижу нове и то ће сигурно допринети овој ситуацији“, рекао је Вучић и истакао да су лекари и епидемиолози у праву, као и да ће бити донета заједничка одлуку.

„Сви се понашамо неодговорно, али људи су сити и хоће да раде“, казао је.

Подсећамо, епидемиолог Предраг Кон је јутрос рекао да ванредно стање и полицијски час немају алтернативу.

„Потпуно је јасно какав је наш став. Ако не буде прихваћено увођење полицијског часа, наставићемо да радимо у таквим околностима. Мора да се схвати да ово више није никаква игра, па да људи и даље шетају. Док је неко у црвеној зони и једноставно не може више, не може више, то треба нагласити. Мора да се заустави. И једини начин да се заустави је да предложимо оно што смо предложили“, рекао је Кон.

 

 

 

 

 

 

Извор: Мондо