Спорт

УДАРНО! Репрезентација тзв. Косова СЕ ПОВЛАЧИ СА МЕЧА против Шпанаца због ове речи која је одушевила Србију

Због израза „екипа са територије Косова“ како би наводили репрезентацију тзв. Косова на гостовању у Шпанији, савез из Приштине прети одустајењем од утакмице!

Репрезентација тзв. Косова ће сигурно имати проблеме у квалификацијама за Светско првенство 2022. у Катару пошто три од четири ривала из групе су земље које нису признале независност од Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Данас се појавио списак правила Фудбалског савеза Шпаније за утакмицу са селекцијом тзв. Косова 31. марта, да би сада уследила реакција из Приштине, коју је пренела „Марка“.

Фудбалски савез тзв. Косова је издао саопштење у којем наводи да се обратио ФС Шпаније и тражио да повуче термин „екипа са територије Косова“, како ће звати у овом дуелу јужну српску покрајину.

Шпанци су то већ урадили приликом објављивања списка репрезентативаца за утакмицу са тзв. Косовом и написали „за меч против територије Косова“:

– Правила ФИФА и УЕФА су кристало јасна. Без обзира шта желите ви да поручите, правила се не могу мењати, написали су из ФС тзв. Косова.

Савез из Приштине је затражио да у Шпанији гостује уз све симболе, химну и назив, и то поставио као услов за одигравање утакмице.

Шпанци нису тражили изузетак играња против тзв. Косова иако нису признали независност те земље, али је Фудбалски савез искористио смернице које је добио од владе и тичу се строгих правила око назива, химне и симбола непостојеће државе.