Србија

УХАПШЕН ГОРАН ПАПИЋ: Бивши заменик начелника СБПОК осумњичен за трговину утицајем

Горан Папић, бивши заменик начелника СБПОК ухапшен је данас у Београду.

Папић је ухапшен по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Осумњичени се терети да је извршио кривично дело трговина утицајем – прецизрала је за Тањуг портпаролка тужилаштва Ивана Ракочевић.

– По одобрењу заменика Вишег јавног тужилаштва у Београду, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и исти ће бити саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Београду – додала је Ракочевић.

Како се сумња, он је 15. априла 2020. године, користећи свој положај руководиоца у СБПОК-у, посредовао да се не изврши службена радња која би се морала извршити, односно захтевао од тадашњег руководиоца у ПУ за град Београд да се лицу које је сада у притвору одмах врати блиндирано возило које је од њега тада привремено одузето. Истога дана возило му је враћено, саопштио је МУП.

Саслушање најмање четири сата

Папић је ухапшен у сарадњи тужилаштва са полицијским слубеницима МУП-а Србије. Очекује се да ће саслушање бившег начелника СБПОК трајати најмање четири сата, а потом ће се знати и његов статус и да ли ће му бити одређено задржавање.

Папић је позван на саслушање у оквиру истраге која се води против криминалне групе коју је предводио Вељко Беливук звани Веља Невоља

Извор: Блиц