Србија

УХАПШЕНИ МУШКАРАЦ ИЗРЕВОЛТИРАН: “Кисић прича о мерама, а пије и слави у затвореној кафани”

Симон Симоновић, кога је БИА ухапсила на аеродрому, приликом слетања из Норвешке, због сумње да је прогањао министарку за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарију Кисић Тепавчевић, саслушан је данас у Тужилаштву за високотехнолошки криминал, сазнаје Нова.рс.

Он је признао да је Кисић Тепавчевић послао поруке, јер је био изреволтиран због тога што се чланови Кризног штаба понашају супротно од онога како апелују на грађане.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је портал Нова.рс раније писао, осумњичени је пре извесног времена сазнао да је Кисић Тепавчевић наводно присуствовала једном слављу у ресторану у Белвилу након чега јој је, изреволтиран због тога што на телевизији константно апелује на грађане да поштују мере у циљу сузбијања коронавируса, послао СМС да треба да је буде срамота.

Како сазнајемо, он је поруке послао како би изразио своје негодовање и политички став због свега што претходних месеци износе чланови Кризног штаба у јавност.

“Мој брањеник је данас саслушан и он је изнео своју одбрану. Објаснио је да је то његов политички револт, а не лично обраћање Дарији Кисић Тепавчевић. Њој се обратио као најистуренијем представнику Кризног штаба, а телефон је узео од супруге, која је лекар. Он је истакао и да се потписао именом и презименом у порукама, зато што сматра да је лицемерно да се крије иза неког псеудонима”, каже Далибор Катанчевић, адвокат осумњиченог.

Наиме, осумњичени је на саслушању истакао и да је то његов коментар на актуелну ситуацију, те да је у Норвешкој нормална ствар да искаже своје мишљење.

Иначе, Симоновић је додатно био погођен понашањем чланова Кризног штаба, јер му супруга ради у ковид зони, док му је свекар, познати српски педијатар, преминуо прошле године од короне.

Подсетимо, осумњичени је пре извесног времена сазнао да су Кисић и министар полиције Александар Вулин у ресторану у Белвилу правили некакву прославу затвореног типа, да су попили пића за неколико хиљада евра, што је њега изнервирало, јер константно апелују на грађане због коронавируса. Он је тада од супруге узео Даријин број, пошто је његова жена својевремено била њен асистент на факултету и послао јој следеће поруке: “Је л лепо вино за 16.000 евра”, “Лажете народ”, “Обавестићу медије””, каже извор нашег портала.

Извор: Нова