Свет

Упозорили су их! ВАКЦИНАЦИЈА ЋЕ МОЖДА БИТИ ОБАВЕЗНА ЗА ОВУ ГРУПУ ГРАЂАНА!

Француска размишља да вакцинацију за здравствене раднике учине обавезном

Француска влада је упозорила здравствене раднике да ће можда вакцинација за њих бити законски обавезујућа, након што је премијер Жан Кастекс открио да је свега 40 одсто медицинара вакцинисано, јавио је Гардијан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпарол владе Габријел Атал је апеловао на све који раде у здравственом сектору и имају приоритет приликом вакцинисања, да то ураде.

– У претходних годину дана наши здравствени радници су се понашали као хероји, али број вакцинисаних међу њима је данас неприхватљив. Уколико сте здравствени радник, било би неодговорно од вас да одбијете вакцину – рекао је Атал током питања читалаца Ле Парисијена.

Атал је рекао да ће влада покушати принципом штапа и шаргарепе да апелује на здравствене раднике да приме вакцину, али уколико не успеју на тај начин, можда ће вакцинација бити законски обавезна за њих.

– Сви су засукали рукаве да нас изведу из ове епидемије. Сада треба да подигну рукаве скроз до рамена како би били вакцинисани – поручио је Атал.

Атал је само наставио оно што је премијер Кастекс говорио прошлог четвртка, када је изјавио да медицинари имају „обавезу према себи, породицама и људима до којих им је стало“ да се вакцинишу.

Ле Парисијен је описао Аталове коментаре као „деликатну претњу која снажно удара“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг