Регион

Ужас! ДРАМАТИЧАН АПЕЛ! Откривено да је Влада крила све од грађана

Подршка се, како се наводи, тражи у оквиру Механизама цивилне заштите

Црна Гора од Европске уније и НАТО затражила је хитну помоћ у здравственим радницима, који би им помогли у борби против корона вируса, јер им је, како је навео министар спољних послова Црне Горе Ђорђе Радуловић, здравствени систем пред пуцањем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У писму колегама у земљама чланица ЕУ, Радуловић је тражио да, уколико су у могућности, у Црну Гору хитно пошаљу лекаре, техничаре и остало медицинско особље, пише подгоичка Побједа.

Напомиње се да о овом апелу Европској унији влада није информисала црногорку јавност.

Подршка се, како се наводи, тражи у оквиру Механизама цивилне заштите (EU Civil Protection Mechanism) да би се епидемија у Црној Гори покушала ставити под контролу.

– Како би се супротставили том изазову, обновили смо захтев ка ЕУ цивилном механизму заштите (EU Civil Protection Mechanism) за додатну помоћ. Овога пута тражимо људске ресурсе – докторе, техничаре и остало медицинско особље, који би, уколико то околности дозвољавају, били распоређени и помогли борбу против озбиљне болести њиховим црногорским колегама. Помоћ у докторима и осталом медицинском особљу из ваше земље нам је потребна хитно – наводи Радуловић у писму у које су црногорски медији имали увид.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг