Србија

Ужас! ГОКСИЈА У КУЋУ СТРАВЕ У РИТОПЕКУ НАМАМИО НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉ: Ево како га је одвео Беливуку и Миљковићу!

Горана Величковића Гоксија, који је убијен 3. августа прошле године у кући страве у Ритопеку, у руке Вељка Беливука и Марка Миљковића Марета довео је један од његових најбољих пријатеља, осумњичени Вук Вучинић, открива Курир!

Како сазнајемо, у наредби за спровођење истраге против ове криминалне групе, наводи се да је Вучинић намамио Величковића да се нађу у Вишеградској улици у Београду, код једне приватне клинике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Безобзирна освета

– Сумња се да је Величковић пристао да дође на одредиште, јер је веровао Вучинићу, с којим је неко време био нераздвојан. Били су најбољи пријатељи. Вучинић је ухапшен истог дана када и Беливук, 4. фебруара, и њему се на терет стваља убиство некадашњег пријатеља – каже извор Курира упознат са истрагом. Беливук и Миљковић су, како сумња тужилаштво, познанство припадника своје криминалне групе и Величковића, искористили како би га намамили, а потом и убили.

Наводно, мотив је био то што су сумњали да Величковић сарађује са супротстављеном криминалном групом.

– Вучинић је позвао Гоксија да дође на паркинг у Вишеградској. Прешли су у „смарт“ којим се Вучинић довезао. У овом аутомобилу, који је полиција запленила у ноћи хапшења криминалне групе на Руднику, навијач је последњи пут снимљен жив и то камерама за видео-надзор. Вучинић га је потом одвезао до куће у Ритопеку, коју је ова група користила за бруталне ликвидације. По доласку у кућу, Беливук, Миљковић и неколико незпознатих особа, из безобзирне освете, како се сумња, данима су мучили, а потом и убили Величковића – додаје извор и подсећа да аутомобил „смарт“ један од доказа у рукама истражитеља.

Сумња се да су Величковића мучили на најмонструозније начине, наводно тражећи да им откључа своју Скај апликацију. Када су добили шта су желели, наводно су му одрубили главу, а монструозне фотографије послали мушкарцу за ког су сумњали да је његов шеф, а који је близак шкаљарском клану.

– Трагове злочина и Гоксијеву гардеробу покушали су да униште киселином – додаје саговорник.

Навијачка група

Истражитељи верују да пријатељство покојног Вељичковића и ухапшеног Вучинића, датира још из периода када су обојица била у Партизановој навијачкој групи коју је предводио Милош Радисављевић Кими. Наводно, Вучинић се касније приклонио Беливуку.

– Сукоб између Беливука и Кимија усијање је достигао 2017, после туче на трибинама у којој су учествовали и навијачи из Сплита – подсећа извор.

Криминална група, подсетимо, осим за убиство Величковића сумњичи се и за ликвидације Милана Љепоје и Здравка Радојевића, а сумња се да група стоји иза још тешких злочина и најмање 10 нестанака мушкараца.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс