Србија

Важно обавештење! ДАНАС У 15 САТИ СЕ ДОНОСИ ВЕЛИКА ОДЛУКА: Одржава се кључна седница КРИЗНОГ ШТАБА! Ево шта нас чека!

Број заражених на дневном нивоу је око 4.000 претходних дана, што никако не обећава, па се очекује да се мере пооштре.

Седница Кризног штаба, на којој ће бити анализирана актуелна епидемиолошка ситуација, која је евидентно погоршана, биће одржана данас у 15 сати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према ранијим најавама чланова Кризног штаба, на седници би требало да буде донета одлука о пооштравању мера, како би се стало на пут расту броја новозаражених.

На претходној седници, медицински део Штаба заложио се за потпуно закључавање, бар на седам до 10 дана, а тада је остављено да коначна одлука буде донета за неколико дана.

Број заражених на дневном нивоу је око 4.000 претходних дана, што никако не обећава, па се очекује да се мере пооштре.

Позивајући се на неколико чланова Кризног штаба, „Блиц“ пише да ће ово бити можда и најнеизвеснија седница до сада када је реч о усклађивању ставова, а да ће највероватније бити усвојено средње решење између потпуног затварања на седам дана и предлога представника Београда да не треба пооштравати мене и скраћивати радно време.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон рекао је синоћ да епидемиолошка ситуација није добра, и да је углавном ванредна, а у деловима где нема места за смештај оболелих, постаје повремено и катастрофална.

„Најважније је да се схвати да је медицински део Кризног штаба тражио да буде отворено само за намирнице, апотеке и за гориво, а да све буде затворено током викенда. Никада посебно нисмо наглашавали полицијски сат“, истакао је Кон.

Према последњим подацима, у Србији је потврђено још 3.886 нових случајева корона вируса, а преминуло је 17 особа. У болницама је 4.109 особа, од којих су 173 на респиратору.

По броју заражених предњачи Београд, са 1.265 новооболелих, што је највише у последња три дана, а следе га Ниш, Нови Сад, Крагујевац, Краљево, Врање.

За претходни викенд, важиле су мере које су подразумевале да угоститељски објекти и тржни центри раде до 14 сати.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/ Танјуг