Србија

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшен Ђоле Слинави (ФОТО)

Фото: Јутјуб

Запослен је у „Колубари“ као возач, а хвали се да плату са рачуна није подигао две године.

Ђорђе Јаковљевић (37), звани Ђоле Слинави, ухапшен је због постојања основане сумње да је извршио кривично дело угрожавање сигурности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Њега је београдска полиција ухапсила 2. марта ове године у Лазаревцу јер је аутомобилом марке „БМВ“ намерно прешао у супротну коловозну траку и покушао да удари у возило оштећеног који је успео да избегне контакт са „БМВ“. Он је, такође, шест дана раније, аутомобилом дошао до куће оштећеног, турирао и притискао сирену, након чега је против њега поднета прекршајна пријава из Закона о јавном реду и миру.

Претресом стана и других просторија које користи Ђоле Слинави заплењене су таблете са листе психоактивних супстанци, па ће против њега бити поднета и кривична пријава због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

По чему је јавности познат Ђоле Слинави?

Јаковљевић је у жижу јавности доспео 2013. године када је најгнусније претио Удружењу грађана „Свети Сава“ након што су објавили „Црну књигу“, односно листу свих дилера с њиховим сликама, местом становања и начином на који и коме продају дрогу у Лазаревцу.

– Дали смо проверене информације ко продаје дрогу и како у Лазаревцу, и нико невин није на списку. Исти извор нас је упозорио да је један од вође дилера Ђорђе Јаковљевић платио човека да нам науди – истакли су тада у удружењу.

Хитно хапшење!!!

УГСС поново тражи од надлежних органа да ухапсе и са улице
склоне Ђорђа Јаковљевића званог Ђоле…

Posted by Удружење Грађана Свети Сава on Уторак, 02. март 2021.

 

Наредне године, Ђоле Слинави је ухапшен са три килограма дроге коју је хтео да прода у Лазаревцу. Полиција га је тада пратила од тренутка када се први пут нашао са Ћамилом Тахиријем, познатим дилером из Прешева. Дрогу је сакрио у аутомобил и Ћамилу платио 35.000 евра. Полиција је Јаковљевићу направила „сачекушу“ на аутопуту када се враћао у Лазаревац и ухапсила га у акцији званој „Плутон“.

Према „Црној књизи“ лазаревачког удружења, Јаковљевић се јавно хвалио да му нико ништа не може.

– Један је од наручилаца пуцњаве у кафеу „Оранж“. Има већи број скупоцених возила. Запослен је у „Колубари“ као возач, а хвали се да плату са рачуна није подигао две године. Тврди да неће стати док не заради милион евра – стоји у опису Ђолета Слинавог.

Наручена пуцњава

У децембру 2014. године око 22 часа дошло је до пуцњаве у кафеу „Оранж“ у Лазаревцу. Том приликом су повређени Александар Ј. (30) и Вељко К. (30) када је на њиих запуцао маскирани нападач. Рањени младићи су одраније познати полицији, а претпоставља се да је до обрачуна дошло због нерашчишћених рачуна око продаје наркотика.

Сумња се да је Јаковљевић умешан у овај инцидент, а из Удружења истичу како је Ђоле Слинави управо један од наручилаца пуцњаве.

Извор: Курир/srbijadanas.com