Спорт

ВЕЛИКА ТУГА! Преминуо Бранко Драганић!

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Био је члан сјајне генерације “босоногих дечака”

Бранко Драганић, некадашњи одбојкаш и одбојкашки тренер, професор физичке културе и предавач технике и методике одбојке, преминуо је у понедељак, 8. марта у Сплиту у 86. години. – Ни снажнијег одбојкаша – ни нежније душе! Тако би могао да се окарактерише Бранко Драганић, професор физчког васпитања, врсни одбојкаш клубова “Југославија” и “Партизан”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као професор физичке културе у Петој београдској гимназији задојио је одбојком многе ђаке, а међу њима Здравка Куљића, Горана Стојмировића, Бојана Гашића…

Био је члан сјајне генерације “босоногих дечака”, која је за седам година освојила четири пута узастопно првенство Југославије и три титуле победника Купа. Биланс је увећао са још једном титулом шампиона и победника Купа Југославије.

Био је и тренер женске екипе Партизана са којом је освојио по једну титулу шампона и победника Купа. Играјући у тој шампионској генерацији није добио ни један динар стипендије или накнаде за хранарину.

Дошао је из Коњица, уписао Факултет за физичко васпитање, у року га завршио и започео са проучавањем и лансирањем одбојке у Београду, Сарајеву, Каштелима (остврујући и са њима врхунске резултате).

Живео је у правом смислу речи за одбојку до последњег даха. Као референт за спорт у Поморској војној области у Сплиту знатно је допринео да се одбојка поштује и цени и међу поморцима.

Задојио је одбојком и своје кћери Мелину, државну рептрезенативку Југославије и Бранкицу – репезентативку Хрватске.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Srbijadanas.com