Србија

ВЕЛИКА ТУГА! Преминуо Чедомир Крстић!

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Чедомир Крстић познатији као Чеда Аспанџија преминуо је у Врању у четвртак у 71. години.

Чедомир је био доајен врањског хумора и још један члан чувене хумористичко-глумачке трупе „Побратими“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рођен је 1950. године у Кршевици надомак Врања. Надимак који ће носити до краја живота добио је убрзо након што се запослио у Окружном затвору у Врању где је провео цео радни век.

Са глумцима и хумористима Пером Стојановићем Туманом, Чедом Стошићем Мотком, Драганом Цветковићем Зубетом, Стојадином Поповићем Цуком, Драгословом Поповићем зв. Буцко Гушља и другима чинио познату трупу „Побратими“ која је побеђивала на бројним такмичењима у хумору диљем бивше Југославије.

Био је један од чувених „побратима“ у хумористичкој емисији „Недељни смехотрес“, која се емитовала на таласима Радио Врања. Чедомир Крстић Апсанџија био је оснивач „Шкембијаде“ у Кршевици, такмичарске манифестације у спремању специјалитета од шкембића.

На овом и сличним такмичењима појављивао се неретко у улози председника жирија, као врсни познавалац кулинарства овог краја. Био је један од последњих врањских боема старог кова.

Иза себе је оставио супругу, две ћерке и двоје унучади. Чедомир Крстић биће сахрањен у петак у 13 часова на Шапраначком гробљу у Врању.

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Курир.рс/Vranjenews