Србија

ВЛАДА И КРИЗНИ ШТАБ ДОНЕЛИ ОДЛУКУ: Од сутра се уводе нове ОШТРИЈЕ МЕРЕ у Србији

Консултације медицинског дела Кризног Штаба и представника Владе завршене су након више од сат и по времена, сазнаје „Блиц“. Према првим информацијама, извесно је да ће мере које ће се односити на наредне дане бити пооштрене, али тачна ограничења, као и на шта ће се конкретно она односити биће позната – сутра.

Чланови Кризног штаба – медицински део и представници Владе Србије састали су се данас у 15.30 сата да би донели одлуку о новим мерама. Та одлука ће, како сазнајемо, грађанима бити саопштена сутра, али сасвим је извесно да ће у наредним данима ограничења бити пооштрена

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јуче и данас у Србији је, према последној одлуци Кризног штаба за борбу против корона вируса од петка, све затворено осим продавница са прехрамбеним производима, апотека и бензинских пумпи. Такође је одлучено да средњошколци и следеће недеље треба да наставе са онлајн наставом, а новина је да ће им се од сутра у настави на даљину придружити и ученици виших разреда основних школа. Према актуленим мерама, током радних дана дуже време није било ограничења, а угоститељским објектима дозвољено је да раде до 20х.

И председница Владе Ана Брнабић изјавила је раније да ће данас имати састанак са медицинским делом Кризног штаба и истакла да ће мере против корона вируса морати да буду пооштрене.

– Сигурно ћемо морати да пооштримо мере, али видећемо шта је могуће да урадимо и шта је најпаметније да урадимо – рекла је Брнабић у лазаревачком селу Јунковац одговарајући на питања новинара хоће ли бити пооштровања мера.

Премијерка је навела да медицински део Кризног штаба инсистира на томе да се пооштре мере.

– Покушавамо да нађемо баланс и мислим да у томе успевамо, јер и даље имамо генерално доста добре показатеље и економске и здравствене – рекла је премијерка.

Извор: Блиц