Србија

ВУЧИЋ: Нико неће да ради на грађевини а просечна плата је 700 евра, мораћемо да увозимо раднике

Председник Александар Вучић данас је изјавио да Србија нема довољно грађевинских радника, па мора да увози радну снагу из окружења.

„Никада грађевинска индустрија није била овако ангажована, али немамо довољно радника и зато када обилазите градилишта приметићете раднике из БиХ, из Македоније, Турске. У Београду је просечна плата 700 евра и нико неће да ради на грађевини, али ми морамо да градимо земљу“, рекао је председник Вучић је приликом обиласка радова на мосту преко Саве код Шапца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је нагласио да је изузетно важно то што је Азвирт пристао да скрати рок изградње ауто-пута РумаШабац и брзе саобраћајнице Шабац–Лозница за годину и три месеца, јер ће то да спасе животе људи.

„Тиме чувамо животе људи. Знате ли коилико дуго нисмо имали ниједан удес на путу од Чачка до Љига?“, рекао је Вучић.

Додаје да је ће инвеститотри тако лакше да се одлуче за улагања у Шапцу, Лозници и Руми и најављује да постоји још једна компанија заинтересована да у Шапцу улаже, али није открио њено име.

Директор Коридора Србије Александар Антић је рекао да је за првих девет километара пута од Хртковаца до новог моста на Сави завршена експропријација и да је данас добијена дозвола за градњу.

Навео је да ће наредне недеље почети радови на тој деоници ауто-пута.

Извор: Танјуг