Србија

Вучић открио: 3 ОСОБЕ СУ УБИЈЕНЕ, А БИЛЕ СУ НА МЕРАМА НАДЗОРА! Неко из власти помогао је криминалцима!

Није нормално да ви пратите неког човека, а да се правите да не видите да треће возило прати тог човека. Такве ствари неће моћи да прођу некажњено, рекао је Александар Вучић.

Председник Србије Александар Вучић открио је синоћ гостујући на РТС да су се последњих година у Србији догодила три убиства особа које су биле на мерама и да је у томе очигледно учествовао неко из врха власти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Имамо доказе

– Имамо три случаја таквих убистава, две особе су директно из криминогене средине, као и један адвокат који је заступао таква лица, и сви они су били на мерама надзора – навео је Вучић.

Истакавши да су ти људи убијани на улици, Вучић каже да то значи да је неко из врха власти помагао криминалцима у извршењу тих убистава. Не оптужује, како каже, никога већ износи чињенице, а то је да им је неко из власти помагао макар и својим нечињењем.

– Није нормално да ви пратите некога човека, а да се правите да не видите да треће возило прати тог човека. Такве ствари неће моћи да прођу некажњено. Ти људи који су на било који начин помагали криминалце биће похапшени. Имамо доказе – казао је председник уз напомену да „они знају тачно о коме се ради“.

Додаје и да нема сазнања да је неко из политичке власти учествовао у организованом криминалу. Борба са организованим криминалом и корупцијом у Србији је тешка, али мора бити озбиљна и одговорна, изјавио је председник Вучић и истакао да ће одговорни бити санкционисани без обзира на њихову партијску припадност.

– Важно је да надлежни раде свој посао, а није важно ко је из које странке – рекао је председник Србије.

Вучић је рекао да је приметио да многи чланови његове странке живе бахато и да су неки већ смењени са функција, а да ће остали бити ускоро уклоњени, најавивши тако велике промене на предстојећем Конгресу СНС.

Председник је замолио и посланике владајуће већине у Скупштини Србије да не нападају КРИК или друге медије и невладине организације, колико год да се не слажу с њиховим ставовима.

– Нисам неко ко је одушевљен радом КРИК и БИРН, не бих да говорим разлоге, али немам право их, када дођу на конференцију за медије, не поштујем и не одговорим на питања, да учествујем у хајци на њих – рекао је Вучић.

Заштита права

Он је додао да ће се борити да заштити права људи из КРИК и цивилног сектора на сваком месту и то тражи од својих посланика.

– Ја их молим да воде рачуна и да је за нашу демократију страшно важно да чак и кад нису у праву чујемо њихове ставове, а ми можемо да одговоримо, али да се понашамо одговорније и да покажемо поштовање – констатовао је председник Србије.

Важан сарадник

СТЕФАНОВИЋ НЕМА ВЕЗЕ СА КРИМИНАЛОМ

Александар Вучић нагласио је синоћ да бивши министар полиције и актуелни министар одбране Небојша Стефановић нема везе са организованим криминалом и да никада није на то помислио. Додао је да је Стефановићу у лице рекао шта му замера, као и да памти многе изузетне ствари које је његов сарадник урадио.

– Ја њему замерам, пре свега, на објективној одговорости и то није тајна, то сам рекао и њему лично, али свакако нико неће бити заштићен – рекао је Вучић.

Сумњиво пословање

ÐИЛАС ИМА 50 РАЧУНА

Коментаришући аферу „Маурицијус“ и сумњиве рачуне Драгана Ђиласа у иностранству, председник Вучић је рекао да није проблем ако неко поштено заради милионе евра, већ да је незаконито кад резидент Србије не плати порез на пренос апсолутних права, порез на добит и многе друге порезе.

– Срамота ме је како је земља пљачкана и разарана до те мере да тек сада откривамо размере те пљачке – рекао је Вучић.

Он је додао да је важно што су институције покренуле питање рачуна лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа.

– Сада сазнајемо много више, имате не два, него 50 рачуна у више од 17 земаља. Нису приватни рачуни, али то су ваше фирме. Разлика је између тога ко је тобоже власник, а ко прави, тако су играли игре. Много новца од пореза ту није плаћено – рекао је Вучић за РТС.

Истина на првом месту

СПРЕМАН САМ ДА ИДЕМ НА ПОЛИГРАФ

Председник Вучић синоћ је поновио да је спреман да иде на полиграф за наводне афере за које га оптужују, рекавши да полиграф много говори, пре свега у моралном смислу.

– Ја сам спреман и око Јовањице, и око убиства Оливера Ивановића, и адвоката Владимира Цвијана. Да ли је могуће да ја увек хоћу, а они за једноставна питања никад неће на полиграф – упитао је Вучић.

Новчана помоћ

НЕЗАПОСЛЕНИМА ПО 120 ЕВРА

Председник Србије рекао је синоћ да ће држава у оквиру пакета помоћи привреди и грађанима помоћи и незапосленима тако што ће они добити додатних 60 евра у јуну. Вучић је објаснио да ће незапослени, као и сви други пунолетни грађани, добити два пута по 30 евра, у мају и новембру, али и још по 60 евра у јуну.

– Дакле, дајемо укупно 120 евра за незапослене у овој години – нагласио је Вучић.

Две фабрике у Србији

ДО 40 МИЛИОНА ВАКЦИНА ГОДИШЊЕ

Председник Вучић најавио је синоћ да ће Србија имати две фабрике вакцина и да ће годишње производити између 30 и 40 милиона доза.

– Вакцина је сада моћно оружје, вакцина је живот – поручио је председник и навео да ће једна фабрика бити на Торлаку, а друга ће се градити.

Он је казао да је јуче разговарао са представницима „Синофарма“, а да је министар Ненад Поповић разговарао о производњи вакцине „Спутњик В“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс