Србија

ВУЧИЋ ОТКРИО ГДЕ ЋЕ СЕ ВАКЦИНИСАТИ: Примићу вакцину у…

У ОКВИРУ друге тачке након завршене Седнице Савета за националну безбедност, председник је говорио о важности набавке вакцина и процесу вакцинације у Србији.

– Ми мислимо да смо близу да заравнимо кризу која је ишла на горе,. За нас је страховито важно, и зато што нам вакцинација обезбеђује и економску стабилност, али пре свега због људских живота. Првенествено живота старијих. Највише нам умиру старији од преко 65 го 2.620.000 вакцина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Молим старије људе да се вакцинишу – нагласио је председник.

– Напоравили смо акцију, ја ћу ићи да се вакцинишем у Жагубицу или Мерошину, да покажем људима да тако чувају своје животе – истакао је председник.

– Ако се вакцинишемо можемо да решимо многе проблеме, да се такмичимо са другим земљама – рекао је председник.

– Имамо огроман број људи старијих од 65 година, који се није вакцинисао. Не слушајте приче неодговорних људи јер вам они живот неће вратити. Јавите се да добијете вакцину. У овом тренутку имамо још 600 хиљада вакцина за прву вакцинацију. Већ у априлу стиже још милион и по вакцина. Не причам о уговорима, већ о ономе што знам да очекујемо, што могу да вам потврдим. До сада смо наручили укупно 14.832.200 вакцина – навео је Вучић.

– Са оваквим присуством британског соја ми бисмо данас без ревакцинације и вакцинација имали више од 10 хиљада заражених на дневном нивоу – истакао је он.

Извор: Новости