Србија

ВУЧИЋ ШОКИРАО ЦЕЛУ СРБИЈУ: Мораћемо сваке године да се вакцинишемо

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ћемо сваке године морати да се вакцинишемо против корона вируса.

Председник Александар Вучић истакао је вечерас да је британски сој вируса корона постао доминантан у земљи, и да ће бити нових мера у сузбијању ширења ковида 19.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Нема сумње да ће бити нешто строжих мера”, рекао је Вучић за РТС из Абу Дабија уочи сутрашње седнице Кризног штаба.Вучић је апеловао на све да се чувају и да поштују мере.

“Повећана је смртност од вируса и молим људе да то разумеју, и да иду што брже да се вакцинишу”, поручио је Вучић.

Вучић је нагласио да је посебно важно да људи буду вакцинисани, посебно због нових сојева вируса и додао да „питање вакцинације постаје једно од кључних питања националне безбедности“.Према његовим речима, тиме се чува здравље и животи људи, али и економије.

„Свако затварање нас кошта, 190 милиона долара за један дан“, казао је он.

Напоменуо је да су битне набавка вакцина и, много важније – стратешко обезбеђивање вакцина за наше становништво. „Ми да вакцинишемо све у нашој земљи, ако у региону буду имали проблем, имаћемо и ми“, казао је он.

Вучић је рекао да ће бити „чудесно брзо изграђени нови капацитети, фабрика вакцина, да почне да производи најкасније 15. октобра“.“Спутњик вакцине већ раде са Торлаком, верујем да ћемо моћи и да производимо. Ако овде кренемо, обезбедићемо себе дугорочно“, рекао је он.

Како је навео, већ је рекао људима да траже земљиште надомак Београда, можда код аеродрома за нову фабрику. „Она нама доноси толико тога, у наредних 30 година питање здравља ће бити кључна тема“, напоменуо је он.

Према његовим речима, важно је што је Србија успела да брзо сагради две нове ковид болнице.“Шта бисмо сад радили без њих, само бисмо скупљали људе у кесама. Где бисмо их лечили да нисмо набављали опрему“, рекао је он.

Извор: sputniknews