Русија

ЗАПАД У ПАНИЦИ! Руси имају новог монструма – Напада пре него што схвате шта се десило

Војни стручњак Алексеј Леонков говорио је о главним предностима ловца МиГ-35С, који се недавно придружио редовима руских ваздухопловних снага.

О доласку најновијег ваздухопловног комплекса у трупе сазнало се из инфографика објављених у листу Краснаја звезда, која се сматра главном публикацијом руских оружаних снага. Истовремено, пребацивање ловаца генерације 4 ++ у Министарство одбране реализовало се пре рока.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као што је приметио војни стручњак Алексеј Леонков, МиГ-35 представља озбиљну модернизацију модификованог МиГ-29.

Најновија летелица може се похвалити модерним моторима, захваљујући којима може да постигне брзину од 2,4 Маха и носи веће борбено оптерећење од својих претходника.

Поред тога, летелица је у стању да пређе удаљеност од три хиљаде километара без пуњења горива и да издржи преоптерећења од 9г.

Карактеристична одлика МиГ-35 је нови радарски систем (радар) са активним фазним антенским низом.

Ово техничко решење омогућава руском ловцу да открива и идентификује противнике, као и да их нападне, пре него што нешто друга страна то схвати. Истовремено, радар пружа информације не само о ваздушним, већ и о земаљским циљевима.

„Летелица се, захваљујући свестраности комплекса наоружања, ваздух-ваздух и ваздух-земља, претвара у универзалну борбену јединицу која може да врши задатке у ваздуху, да подржава копнене снаге, или поморску нападачку групу“ нагласио је стручњак.

МиГ-35 има и одличан однос цене и квалитета. Резимирајући, Леонков је новог руског ловца назвао идеалном летелицом за стицање супериорности на небу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs