Србија

ЗАШТО МОЈ ФРИЗЕРАЈ НЕ РАДИ, А У САМОПОСЛУГУ УЂЕ 100 ЉУДИ: Др Јанковић дао објашњење

Фото: Јутјуб

БЕОГРАД – Имунолог из Тиршове и члан Кризног штаба др Срђа Јанковић апеловао је на све који се још нису пријавили за имунизацију да то обавезно учине.

Он је оценио како су прогнозе о томе колико ће епидемија трајати незахвалне, јер нико не може предвидети као ће ићи ток епидемије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јанковић је покушао да објасни и зашто су најновијим мерама Владе затворени фризерски салони и сличне делатности где улази мали број људи, а дозвољен је рад хипермаркетима где има много људи у затвореном простору.

„Свуда где има контакта постоји ризик од заразе. Наравно да нам је циљ да то свуда спречимо, али мере су усредсређене тамо где су највећи ризици и тамо где су насушне потребе. Имамо већу потребу да нешто буде изузето од мера. Не кажем да фризерски салони нису важни, далеко до тога, и да не уважавамо оне који тамо раде и који их користе, али без нечега се може пет дана, без нечега се не може ни пет дана“, рекао је Јанковић.

Он је позвао грађане да се придржавају мера заштите иако су се заморили због дугог трајање епидемије. „Разумем све којима је после годину дана тешко да се мотивишу да поштују мере, међутим неопходни су минимум слоге, солидартности, консензус да то учнимо. Ситуација не сме да се погорша даље, јер напросто здаравствени систем неће више моћи да се бори“, упозорио је Јанковић.

Извор: Курир.рс/Танјуг/ТВ Прва