Свет

АМЕРИЧКИ ГЛУМАЦ ОДБРУСИО ОЛСЕНКИ: Ти причаш о Србима? Ја са њима живим! Србија је вековима старија од Америке!

Након што је америчка глумица скандалозном изјавом извређала Србе пред милионима у тв емисији, реакције су бурне

Амерички глумац Адам Девенпорт, који већ пола године живи и ради у Београду, изненађен је ставом своје колегинице о Србима и Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он оштро осуђује све што је једна од три близнакиње ОИлсен рекла на ову тему и апсолутно се не слаже са њеним изјавама, пише Глоссy.

Глумац је задовољан гостопримством у Београду и има само речи хвале.

„Кад долазите у непознату земљу да снимате, користите добробити те земље да би ваша каријера била боља. Сви локалци са којима сарађујете су ту да вама помогну, као и вашем пројекту“, говори Адам и додаје:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adam Davenport (@thelastfilmbuff)

„Филмска заједница је глобална и не сме да зна за границе. Наша одговорност као глумца је да створимо емпатију и разумевање кроз наше ликове тако да публика може да препозна нашу људскост упркос разликама. Зато сам шокиран што је Елизабет Олсен толико безосећајна и не поштује другу културу, посебно што је провела извесно време у Србији радећи на пројекту који је сама изабарала. Сматрам да треба да се извини Србима! Такође је проблем што шири нетачне информације. Србија не да не постоји само 13 година, како је Елизабет Олсен рекла, него је вековима старија од Америке из које обоје долазимо!“, рекао је глумац у даху и истакао:

„Мислим да су њене изјаве проистекле из Америчког егоцентризма да све што није Холивуд, није вредно. Морамо да јавно критикујемо тај систем како би се нешто променило. Многе дивне филмске приче су испричали аутори широм света.“

Иначе, Адам Девенпорт се доселио из Њујорка у Београд у октобру. У Америци је радио као продуцент, глумио на оф-Бродвеју, освојио Независну награду у Линколн центру, као и музичку награду за извођача године од Међународног удружења. Тренутно ради на неколико пројеката у Србији.

Ускоро почиње снимање великог историјског пројекта а продуцира га једна позната српска продукцијска кућа која иза себе има низ успешних серија и филмова. Чека га насловна улога у филму Лични тренер који се снима на лето у Србији у продукцији Фаме Солутионс. А радиће и као инструктор глуме овог лета на самом снимању са српским и словачким глумцима на филму Петровачки клинци.

Да подсетимо, Елизабет Олсен је у тв емисији изјавила да Срби немају манире и да нико не треба да долази у Србију.

„Заправо нема ничег јединствено српског, јер су они тек око 13 година своја земља. Они немају ништа своје, само узимају од оних који су у неком моменту заузели њихову земљу“, изјавила је глумица која, очигледно, није неки поштовалац књига и образовања, али ни културе.

 

Извор: Stil/Glossy