Србија

АНА БРНАБИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИЛА: Да ли ће вакцинација у Србији бити обавезна?

Фото: Јутјуб

БЕОГРАД – Председница Владе Србије Ана Брнабић јутрос је била на важном састанку у Скупштини Србије где је одржала консултације с председником Скупштине Ивицом Дачићем и министарком правде Мајом Поповић на тему уставних амандмана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она се данас у 14 обратила јавности на конференцији за медије а осим правосудних дотакла се и корона тема попут седнице Кризног штаба и обавезне вакцинације.

Министарка правде Маја Поповић истакла је данас да ћемо ускоро видети на који ће начин наша држава регулисати питање обавезне вакцинације, док је премијерка истакла да се процес вакцинације у Србији одвија одлично, те да нема ниједног разлога да размишља о увођењу обавезне вакцинације.

– Што се тиче ове одлуке суда везане за обавезну вакцинацију, видећемо на који начин ће држава одлучити, да ли ће код нас бити обавезна вакцинација за ковид или не – рекла је министарка Поповић.

– Ја мислим да вакцинација у Србији иде одлично и без те обавезне вакцинације. Наши грађани су показали да су веома одговорни и да не верују у те теорије завере. Не постоји ниједан разлог да размишљамо о увођењу обавезне вакцинације – рекла је премијерка Брнабић.

Сутра седница Кризног штаба

Премијерка је у обраћању уживо рекла и да ће сутра бити одржана седница Кризног штаба на којој ће се размтарати тренутна епидемиолошка ситуација у Србији као и да ли ће бити додатног попуштања мера.

– Кризни штаб има седницу сутра и разговараћемо о епидемиолошким мерама, после ког ће се неко обратити. Они мисле да нам добро иде, да се не треба опуштати. Видећемо сутра после састанка – рекла је премијерка брфнабић одговарајући на питања новинара после конференције.

Брнабић је појаснила и да скоро свакодневно разговара са медицинским делом Кризног штаба и зна шта је њихов став – а то је да још није време за попуштање мера, јер нам иде добро, али да то не би требало сада да се угрози.

– Бројеви падају, проценти су бољи и то је резултат, донекле мера, али у великој мери вакцинације. Видећемо сутра шта ће бити одлуке, рекла је Брнабић на прес конференцији.

Извор: Курир.рс