Србија

БИЛА ЈЕ БЛИСКА СА БЕЛИВУКОМ! Ко је МИСТЕРИОЗНА ЖЕНА из иностранства која је “откуцала” Вељу?

Већ на самом почетку истраге полиција је приликом претреса куће у Ритопеку пронашла снимке са сигурносних камера које има ова кућа

ДНК траг једне од жртава групе Веље Невоље откривен је на стадиону Партизана у Хумској. Међутим, то је само последњи у низу доказа које је полиција прикупила против ове криминалне групе Истрага против Вељка Беливука, Марка Миљковића и осталих чланова њихове групе траје већ два и по месеца, тачније од 4. фебруара када су ухапшени због сумње да су организовали групу која је отимала и убијала људе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиција је након хапшења претресла њихове станове, штекове, а одузети су им и аутомобили, мобилни телефони, као и бројне ствари из викендица за које се сумња да су их користили.

ДНК

ДНК траг једне од жртава пронађен је на стадиону у Хумској, што ће умногоме помоћи у даљој истрази, која може трајати још максимално три и по месеца, након чега тужилаштво мора да донесе одлуку о подизању оптужнице.

Поред овог трага који је пронађен на стадиону, највише материјалних трагова, наводно је пронађено у викендици у Ритопеку у којој је откривен велики траг крви који је уклањан средствима за дезинфекцију.

Фотографије злочина

Најмонструознији доказ који је полиција пронашла у једном од телефона који су узети на вештачење јесте фотографија на којој се види сечење главе једној од жртава ове криминалне групе. Због бруталности сакаћења засад се само претпоставља која жртва је у питању, а полиција је у препознавању убијене особе анализирала гардеробу коју је носила.

Фотографије је полицији дала жена која живи у иностранству, а која је, како се сумња, у блиском односу са једним чланом Невољине екипе, те јој је он, према информацијама, ове фотографије слао.

Снимци са камера

Већ на самом почетку истраге полиција је приликом претреса куће у Ритопеку пронашла снимке са сигурносних камера које има ова кућа. Анализом поменутих снимака откривено је да је у овој викендици био некадашњи вођа “Пинк Пантера” Милан Љепоја, за којим се трага месецима. Ниједан снимак где Љепоја излази жив из куће није пронађен.

Међутим, камере су снимиле како неколико дана касније припадници групе у 18 кеса износе нешто из куће. Сумња се да су након што су га данима свирепо мучили, Беливукови људи Љепојино тело исекли на комаде, изнели га из куће у црним кесама за смеће и негде их бацили.

Прислушкивани разговори

Група Веље Невоље пре хапшења је праћена шест месеци. За то време полиција је прислушкивала њихове разговоре, који ће бити од великог значаја за даљи ток поступка. Тако су након хапшења емитовани снимци телефонских разговора Беливука и његових чланова групе у којима се чује како договарају ликвидацију управо Милана Љепоје јер се осилио и “планира да им отме Ниш”.

– Морам да ти пренесем, да будеш упознат. Она с*са Манце из Ништа, је л’ га виђаш? Он је главни као „Пинк Пантер”, је л’ га знаш? Ја кажем: “А, не виђам га”. Нећу да ширим, брате, без бриге, само што пре да пуцам. Добро. Ја кажем: “Нећу да ширим, без бриге, брате, само реци шта треба, ту сам”. Добро, пошто се распитује за тебе, дошао је на генијалну идеју да ће он да буде главни у Нишу и окупља неке момке пи***тине. И један од тих пи**и ми је пренео да се распитује за тебе, да ви држите доле Ниш, али да сте све најгоре и да ће да вас реши и онда он преузима град – чује се на снимку.

Сведоци

Навијачи, угоститељ, старлете, бивша државна секретарка… до сада је у истрази против Вељка Беливука (36) саслушано најмање 27 особа од којих полиција и тужилаштво очекују да ће помоћи у склапању слагалице деловања најозлоглашенијег клана у последњих 10 година. Највише информација до сада полицији је дао угоститељ Александар Кајмаковић, познатији као Аца Босанац, чије клубове на најексклузивнијим локацијама у Београду је обезбеђивала група Веље Невоље.

Кајмаковић је на саслушању навео да је до сарадње са Вељом Невољом дошао преко Славише Кокезе, који је донедавно био председник Фудбалског Савеза Србије. Такође, он је навео да је био у контакту са Дијаном Хркаловић, тадашњом државном секретарком МУП, која му је “решила проблем са Дарком Елезом”, осуђиваним босанским криминалцем, иначе сарадником Веље Невоље.

За сада није познато шта су све полицији откриле старлете Тијана Максимовић звана Тијана Ајфон и Милица Живановић познатија као Мими Оро, које су због везе са припадницима овог клана саслушаване сатима.

У притвору до маја

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду продужио је почетком априла за још 30 дана притвор Вељку Беливуку и Марку Миљковићу.

Притвор је продужен и за још 18 осумњичених да су припадници криминалне групе. Ова одлука донета је због опасности од бекства, опасности да би боравком на слободи могли да униште, сакрију, измене доказе или трагове кривичног дела, као и због околности које указују да ће у кратком периоду поново починити кривична дела.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц