Србија

Чека се одлука о обавезној вакцинацији!

Београд — Златибор Лончар изјавио да би републичка стручна комисија требало да донесе одлуку о обавезној вакцинацији здравствених радника против ковида 19.

Министар здравља Србије је рекао да је сагласан са тим и додао да је широм Србије отворено више од 170 пунктова за вакцинацију без заказивања и изразио уверење да ће до краја априла против коронавируса бити вакцинисано још 500.000 грађана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Трудићемо се да буде што више вакцина на тим пунктовима, увек ће бити по једна или две, а гледаћемо да, у зависности од тога где можемо да испоштујемо хладни ланац, буду доступне три или четири вакцине“, рекао је Лончар за Телевизију Пинк.

Поновио је да је сагласан са предлогом струке да вакцинација буде обавезна за здравствене раднике наводећи да “нема логике“ да лекар или медицинска сестра кажу да су добили корону, јер могу да се вакцинишу.

“Мислим да ће републичка комисија, у којој су најеминентнији стручњаци, донети одлуку. Увек ћу бити уз струку и да спашавам животе, а борићу се против оних који су вакцинисани и који су захваљујући томе добро, а шире лажи и панику о вакцинама“, навео је Лончар и нагласио да је доказано да су вакцине безбедне и да помажу.

Додао је да је циљ да се дође до забачених и најудаљенијих места у Србији и омогући свим грађанима да приме вакцину против коронавируса. “Већ то радимо у многим општинама, у околини Новог Пазара, у Нишу и мислим да ће одзив бити све бољи“, казао је министар.

Лончар је рекао да ће вакцинисани највероватније имати предност да уђу у кафиће, дискотеке, стадионе, позоришта, биоскопе… “Ако се вакцинишемо брзо и у великом броју, то је начин да се вратимо нормалном животу“, нагласио је Лончар.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг