Србија

ДА ЛИ ТРЕБА КАЖЊАВАТИ ОНЕ КОЈИ НЕ ЖЕЛЕ ВАКЦИНУ? Огласио се Вучић и открио све!

Вучић је синоћ одговарао на питања гледалаца током гостовања на Пинку

Председник Србије Александар изјавио је синоћ да људи који не могу или не желе да се вакцинишу против ковида не могу да буду кажњавани, пошто им Устав гарантује једнакост, као и да је задатак државе да разговара са тим људима и допре до њих, а не да употребљава пендрек и да их затвара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је одговарајући на питања гледалаца током гостовања на Пинку казао је приметио да и у СНС, као и у делу медија, постоји снажан „покрет“ да људи који се не вакцинишу буду кажњени.

– Морамо да водимо рачуна да су Уставом сви грађани равноправни и једнаки пред законом – поручио је Вучић.

Каже да се исто тако противио и увођењу ковид пасоша у Европи и да је први и једини јавно иступио против тога, иако је био свестан да ће га то коштати.

– Нисам за то да људе кажњавамо, већ да разговарамао са људима, није нам пало напамет да пошаљемо полицајце да претуку те људе који су играли испред споменика Стефану Немањи, већ су само сасллушани по налогу тужиоца, они за које постоје докази да су намерно угрожавали здравље људи – навео је Вучић.

Додаје да је свакако простор око споменика Стефану Немањи лепо место за игру, али да сад није време за то.

Вучић истиче да зато треба разговарати и допрети до људи који су против вакцинације.

Каже да му није схватљиво да сад одједном грађани хоће да знају сваки састојак сваке вакцине, иако скоро сви користе аспирине, а 99,99 одсто грађана не зна његове састојке.

Подсећа да стручњаци кажу да је вакцина добра и да они који су ревакцинисани после 20 дана имају до 98 одсто веће шансе да преживе ковид.

– Зато молим људе да се ревакцинишу. Није решење у репресији и да се хапсе они који играју коло или студенте зато што се веселе – поручио је Вучић додајући да је свакако погрешно то што су урадили студенти.

Вучић је рекао да је добио податке да су једном младом човеку од 32 године због тромобозе коју је изазвао ковид морали да се ампутирају удови.

Такође, истиче да је лицмерно да међу антиваксерима има и оних који су примили вакцину и који под пуном заштитном опремом улазе у ковид болнице, јер знају да је то опасно и заразно, а онда држе нека предавања против вакцина.

Вучић је додао да је незадовољан због тога што је свега 42 одсто старијих од 75 година вакцинисано, али да је доста боља ситуација – 55,1 одсто када је реч о броју вакцинисаних грађана старости од 65 до 74 године.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com