Србија

ДАНИЈЕЛА ИЗНЕЛА НОВЕ ШОК ДЕТАЉЕ О ЛЕЧИЋУ: „После силовања ми је тражио да му певам, а ЖЕНА ГА ЈЕ ЗВАЛА СВЕ ВРЕМЕ“

Глумица Данијела Штајнфелд оптужила је колегу Бранислава Лечића за силовање, које се наводно догодило 7. маја 2012. године. Непосредно затим, глумица је због тог трауматичног догађаја напустила Србију и отпочела живот у Америци.

Домаћу јавност подигла је на ноге у септембру прошле године, када је објавила свој документарни филм који носи назив “Зацели ме”, а који је до сада емитован само на Сарајево Филм Фестивалу и на Фестивалу европског филма на Палићу. Његова београдска премијера била је у среду 22. априла, што је публика жељно ишчекивала.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Данијела је филм засновала на исповестима жртава силовања али и силоватеља, а занимљиво је то да филм почиње њеном исповешћу о немилом догађају за који тврди да је доживела. Глумица је тада у камеру свог рачунара испричала до танчина зашто је напустила нашу земљу, те како се догодио спорни гнусни чин, не наводећи име свог силоватеља. Целокупну садржину њене исповести у наредним пасусима преносимо вам у целости.

– Мушкарац који ме је силовао је јако познат у Србији, због његове моћи и популарности неће бити сигурно по мене да проговорим ко је он. Тиме бих ставила себе и своју породицу у опасност. Тако да сам само отишла, на почетку популарности и развијања своје каријере – почела је глумица која је непосредно пре одласка из Србије доживела огромну популарност улогом у филму “Ивкова слава”, где је играла главну ролу Мариолу.

– Отишла сам мислећи да идем у нову земљу где ћу кренути од почетка и да никад више нећу мислити о томе. Нисам била свесна колику сам трауму доживела. Требало ми је да проговорим о свему и мислила сам, ако учиним да се туђе приче чују, онда ће се чути и моја прича – каже Данијела која је затим приложила и видео који је снимила само дан након силовања.

– Прошле ноћи десило се нешто ужасно. Још увек сам збуњена и у шоку. Требало је да осетим да ово смера, говорио ми је од 2010. да ме жели. Ја сам њему говорила да ја њега не желим. Говорила сам и да нисам заинтересована, да имам дечка, да не желим било какву везу са њим, што и јесте било тако – почела је она, а затим открила стравичне детаље самог силовања.

– Говорила сам му да стане све време, да се плашим, да не желим то, толико пута сам му говорила “не”. Сатерао ме је уза зид и почео је да ме мази и пипа свуда по телу, завукао је руку у моје гаће. Након тога је све време покушао да омаловажи шта се десило и правио се да је све у реду. Када смо се враћали назад, његова жена је звала све време, а он је само мене држао за руку и говорио како је срећан и захвалан, смешио ми се. Тражио је да му певам и јесам. У том тренутку више нисам била људско биће. И даље се сећам тренутка кад сам изашла из његовог аута и спустила ноге на земљу. Мислила сам како је чудесно да сам жива и да је све готово.

Глумица је потом убеђивала себе да јој се ништа страшно није догодило, све док трауме нису почеле да испливавају на површину.

– Била сам чак еуфорична и потпуно порицала шта ми се догодило. И онда ми је после неког времена само одједном дошла пред очи слика тог зида и како је све изгледало. Осећала сам се као да ме силује изнова и изнова. Флешбекови од те ноћи су били најстрашније нешто што сам икада доживела. Након тога нисам могла да будем у колима, да путујем, да попричам са странцима, да идем на аудиције, да покушам да направим каријеру у Америци -открила је у свом филму Данијела.

Подсетимо, Више тужилаштво у Београду испитује детаље оптужбе на рачун Бранислава Лечића, јер је 22. марта глумица Данијела Штајнфелд потврдила да је филмски моћник који ју је наводно силовао њен колега с којим је сарађивала. Бранислав је након тога прошао полиграф, а наши надлежни органи спроводе истрагу.

Извор: курир.рс/24седам