Србија

ДОБРЕ ВЕСТИ! Свакоме по 1.000 ЕВРА! Ево шта ће све грађани ове године ДОБИТИ од државе Србије

Држава је са исплатом прве транше половине минималца овог месеца отворила свој трећи пакет помоћи привреди и грађанима, за који је издвојила две милијарде евра. Највећи део становништва из државне касе до краја године може да очекује, према различитим основама, најмање 1.000 евра.

Уколико саберемо директну новчану помоћ, која износи од 60 до 200 евра, новац од бесплатних акција које нису продате 85 евра, као и субвенције за замену столарије минимум 750 евра, ваучер за одмор од 5.000 динара, рачуница говори да би у наредних осам месеци држављани Србије могли да инкасирају из буџета и до 1.200 евра, зависно којој категорији припадају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сваки пунолетни грађанин добија директну новчану помоћ од 60 евра. Пријава за прву рату од 30 евра почиње 28. априла и траје до 15. маја, док се друга транша исплаћује у првој недељи новембра. Није потребно да се пријаве било електронски или позивом на одређени број два пута. Пензионери нису обавезни да се пријављују, као ни корисници социјалне помоћи, јер ће они аутоматски добити новац. Ко напуни 18 година између маја и новембра – не може да се пријави за ову помоћ. Пензионери ће добити и додатних 50 евра, дакле укупно 110 евра, а сви незапослени који су на евиденцији Националне службе за запошљавање, у јуну могу очекивати и додатних 60 евра. То значи да свима који су на бироу следује укупно 120 евра помоћи од државе.

ГАСТАРБАЈТЕРИ ИМАЈУ ПРАВО НА 60 ЕВРА

И држављани који су рођени у Србији, са пребивалиштем у Србији, а радили су и примају пензију из иностранства, имају право на 60 евра. Потребно је да се пријаве преко портала Управе за трезор или путем контакт-центра. Без обзира на то колико има чланова породица која прима социјалну помоћ, сваки пунолетни члан добија директно на рачун, без пријављивања, по 50 евра. Затим ће бити исплаћивана помоћ за наше суграђане на Косову и Метохији, 100 евра у мају за све, без пријаве, а још 100 евра ако су незапослени. Пријаве ће трајати од 28. априла до 15. маја. Највећи износ који је предвиђен као подршка износи 200 евра, и то за незапослене, старије од 18 година, који живе на Косову и Метохији. Када је реч о Србима са Косова и Метохије, на новчану помоћ од 100 евра имају право деца до 18 година старости, као и пунолетни. На подршку од 200 евра у динарској противвредности имају право незапослени пунолетни житељи јужне покрајине. Помоћ грађанима на КиМ биће исплаћена према евиденцијама које су сачињене од стране комисија у складу са закључком владе из марта ове године. Исплата ће се вршити без пријаве, на основу извода из евиденција, почев од 1. маја, закључно са 31. мајем. Исплата ће се вршити на наменски отворене рачуне.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс