Србија

ДР ШЕКЛЕР УДАРИО НА СТУДЕНТЕ: Хоћете да докажете да је све ово будалаштина? Ево изволите

Вирусолог и микробиолог др Миланко Шеклер данас је оштро осудио синоћње окупљање више хиљада студената у Студентском граду на Новом Београду на Дан студената. Они су се веселили уз хитове народне музике, без маске, без држања социјалне дистанце, као да корона вирус не постоји.

Др Шеклер је за Н1 рекао да разуме бунт младих људи, али да не схвата шта се таквим кршењем антиепидемијских мера заиста добија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ја разумем бунт младих људи, то је сасвим нормално. Млад човек је увек у контри, никад није конформиста. И то је та енергија коју друштво треба да искористи, да не буде само на нечију штету, већ да буде корисно. Али волео бих да ми неко објасни шта се тиме добија – казао је др Шеклер.

Он је рекао и да би волео да ти људи, који не верују да корона вирус постоји, свој скептицизам покажу у пракси и објаснио начин на који би то могли да изведу.

– Волео бих да се ти људи скупе око заражених у ковид амбуланти или тако забаваљу оне заражене у редовима, да се умешају са њима тако без маске. Волео бих да покажу то одсуство опасности и тврдње да је све измишљено, да покажу тај свој скептицизам у пракси. То би ми било јасно. Хоћеш да докажеш да је све ово будалаштина и нечија завера? Ево, изволи. Волео бих да је тамо био један позитиван са температуром од 39 са 5 и рекао да је позитиван на корону, да видим да ли би онда играли. То би ми било врло интересантно – рекао је др Шеклер.

Епидемиолог и члан Кризног штаба за борбу против корона вируса такође је осудио брутално кршење мера напомињићи да ти студентни својим понашањем, не само да не доприносе сузбијању вируса корона, већ и врло дестимулативно утичу на све лекаре и здравствене раднике.

– То је нека врста ината и парадокса, борбе за живот на својствен начин. Нажалост ирационалан је и потпуно погрешан, не служи ничему, само дестимулацији и обарању морала здравствених радника, то није добро – рекао је Кон за РТС.

Подсетимо, повод за окупљање студената јуче био је Дан студената, 4. април. У једном тренутку су заиграли и играли коло, а како се могло чути, одзвањала је гласна музика, а орили су се хитови Секе Алексић, Елитних одреда, Јелена Розге и Синана Сакића. Пили су, играли, а у једном тренутку једној девојци је позлило због чега је хитно пребачена на Војномедицинску академију на испирање.

Мишљење народа је подељено, док једни осуђују синоћњу журку, већина подржава студенте, јер сматра да је и скуп на откривању споменика Стефану Немањи жестоко прекршио епидемиолошке мере а да то нико из Кризног штаба није осудио, као ни концерте у Комбанк арени, одавање почасти Ђорђу Балашевићу, те су очигледно примењени двоструки аршини, мере би морали да поштују сви.

Извор: Блиц/Србија јавља