Србија

ДРАМА НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Пуковник због присилног исељавања са омчом око врата на тераси, полиција упала

Извршитељи и полиција после неколико сати покушаја, иселили су из стана на Новом Београду породицу пензионисаног пуковника Гојка Лаловића.

У једном тренутку он је изашао на терасу стана и себи ставио омчу око врата! Како сазнајемо, полиција је око 16 сати упала у стан док је пуковник са омчом стајао на тераси, пресекла канап и одвезла га на ВМА.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Драма на Новом Београду трајала је неколико сати, на лицу места је био велики број полицајаца, као и људи који су дошли да помогну Лаловићу да га не иселе из стана.

Како сазнајемо на лицу места, док је Лаловић стајао на тераси са омчом око врата, једна група полицајца причала је са њим и покушавала да га смири, а за то време ватрогасци су развалили врата стана и друга група полицајаца истрчала је на терасу и исекла канап. Пензионисаног пуковника полицајци су убрзо превези на ВМА на преглед.

Његова породица – супруга и деца, још се налазе у стану, а у овом тренутку они купе своје личне ствари и принудно исељење се наставља.

Исељење породице Лаловић било је заказано за 13.30 откад траје драма траје од тад.

На лицу места је велики број полицајаца који су блокирали улаз у зграду, као и тридесетак комшија и пријатеља породице који се противе исељењу. Они кажу да им је одузет телефон којим су снимали све што се догађало, као и да их је полиција у једном тренутку избацила из зграде.

Како причају комшије у једном тренутку је испред зграде дошао мушкарац који је насрнуо на њих и људе из организације „Кров над главом“. Мушкарац, ког називају локалним криминалцем, ударао је једног младића, а комшије тврде да је у руци имао нож.

Пуковника Лаловића већ су више пута покушали да иселе из стана који, како је правоснажном пресудом утврђено, бесправно користи два стана који су у власништву Министарства одбране.

Министарство одбране раније је саопштило да су поступци против пензионисаног пуковника правно окончани.

– Пензионисани пуковник Гојко Лаловић бесправно користи два стана у Београду који су власништво Министарства одбране, и то: гарсоњеру у Похорској улици и троипособан стан у Веспучијевој улици. Сви поступци које је именовани водио су правноснажно окончани, и он није у спору са Министарством одбране већ са надлежним судом који је донео пресуду. На основу те пресуде у обавези је да наведене станове врати Министарству одбране, што упорно одбија и даље их бесправно користи. Бесправним коришћењем оба стана Министарству одбране је учињена штета, због чега су надлежне службе против именованог покренуле поступак за надокнаду штете – саопштили су раније из овог министарства.

Како је тада образложено, Лаловић је гарсоњеру у Похорској улици у Београду добио на привремено коришћење 15.11.2000. године, у време када је био на дужности заменика председника Више стамбене комисије.

Господин Лаловић је 13.03.2002. године лично поднео захтев да се решење о додели те гарсоњере поништи, што је и учињено 10.04.2002. године, али је и поред тога и даље бесправно користи. Решење за трипособан стан у Веспучијевој улици у Београду донето је 14.10.2005. године када је обављао дужност начелника првог одсека одељења за стамбене послове. Наиме, на основу личног захтева и писане изјаве Гојка Лаловића да жели да учествује сопственим средствима у износу од 58 одсто од вредности припадајућег стана, додељен му је стан у закуп у насељу Бежанијска коса, у улици Веспучијева, површине 93,29 метара квадратних. Изјава о сопственом учешћу од 58 процената од вредности стана директно му је омогућила значајно померање на ранг листи и довела га у позицију да му се додели троипособан стан – пише у саопштењу МО.

Међутим…

– Услов за увођење у посед додељеног стана била је управо уплата 58 посто вредности стана, што именовани није учинио. С обзиром на то да није успунио обавезе из Уговора о регулисању права и обавеза у решавању стамбеног питања учешћем личним средствима, наведено решење о додели тропиособног стана Стамбена комисија је огласила ништавним још 12. новембра 2008. године. Упркос томе, Лаловић се бесправно и самоиницијативно уселио у предметни стан. Поступак по овом предмету је правоснажно окончан пред надлежним судом и донето је решење Трећег основног суда у Београду број 2ИИ 2013/18 од 1. октобра 2018. године против извршног дужника Гојка Лаловића ради предаје непокретности стана у улици Веспучијева, празног од лица и ствари извршном повериоцу Министарству одбране – ВГЦ “Београд” – закључују из Министарства одбране.

Извор: Блиц