Србија

Хаос се наставља! СВЕ ВЕЋИ СКАНДАЛ – Политичарка из Јагодине: Још нам се јављају Палмине жртве!

Фото-: јутјуб

Председница градског одбора Странке слободе и правде у Јагодини Катарина Јокић каже за Нова.рс да се представницима њене партије јавио велики број жртава које тврде да су подвођене на журкама које је организовао Драган Марковић Палма и да се сваки дан јавља нова жена с тврдњом да је била део његових прослава.

“До доласка Маринике Тепић у Јагодину, о томе се само шушкало. То је била јавна тајна, говорило се да се то дешава, али жртве нису имале довољно храбрости да иступе, јер су се бојала последица”, каже Јокић, подсећајући да је Драган Марковић Палма већ 18 година први човек Јагодине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Човек је разрадио читав систем и он уопште није угодан за људе који нису део његове екипе. Грађани су знали да се то дешава, а то се види и по недавним анкетама које су спровидиле телевизије. Само је фалило да се неко охрабри и да све отворено каже. Сад кад се отворила прича, жене су стекле поверење у Маринику Тепић и одлучиле су да не желе да ћуте”, наводи наша саговорница.

Јокић је рекла да се жртве сада обраћају и њој директно, подсећајући да је Тепић већ описала како изгледа шема по којој се подводе жене.

“Увек је у питању нека прослава на којој се налазе анимир даме. Та журка траје до одређеног доба, а након фајронта остају, како они то називају – ВИП званице. Након тога се ту доводе девојчице, али и зреле девојке и све се дешава иза затворених врата. Наравно, неке од њих су за то имале бенефите, вођене су на путовања са Палмом о трошку државе и града”, рекла је Јокић, додајући да је учешће на журкама био и услов за запошљавање жена.

“Жене у Јагодини су позиване на разговоре где их они прво осмотре. Ако им се допадне девојка, онда јој они дају понуду да дође на прослову. Сасвим поуздано знам да тако функционише запошљавање, јер постоји и снимак о томе. Жене које одбију њихову понуду не могу да добију посао”, поручује наша саговорница.

Током данашњег гостовања на телевизији Н1, потпредседница Странке слободе и правде, Мариника Тепић, прочитала је исповест још једног сведока који је објаснио како функционише подвођење жена и малолетница у Јагодини.

Он је навео да је реч о устаљеној шеми по којој се жене и девојчице наводе на сексуалне односе, а описао је и сам изглед једне „љубичасте собе“, где девојке долазе. Повод су увек прославе, које се, према речима оних који тврде да су присуствовали журкама које је организовао посланик и први човек Јагодине Драган Марковић Палма, најчешће претварају у нешто што прелази све границе закона и укуса.

“Шема је увек иста. Прослава нечега, уз естрадне звезде попут Цеце, Лукаса, Ђанија, јер су они мамац за студенте и млађе људе. Након тога, око поноћи, на сцену ступају анимир даме. Оне путују са том делегацијом, неке су из Јагодине, а међу њима неке раде и у јавним предузећима. Има их и из околних села, а њима координишу Палмине секретарице. Оне их зову, одређују која где и коме иде. Међу најредовнијим гостима је Палмин градоначелник Ратко Стевановић. Места у самој у Јагодини у коју долазе ови људи има пуно, а међу актуелнијима је клуб Тигар, у коме постоји љубичаста соба за то”, изјава је сведока коју је прочитала Тепић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Нова.рс