Регион

Хаос у Црној Гори! ДРИТАН АБАЗОВИЋ У ТЕШКОЈ СИТУАЦИЈИ: Није ни слутио да овако нешто може да му се ДЕСИ!

НВО Угоститељи Црне Горе испоставили су потпредседнику Дритану Абазовићу 12 захтева и дали рок од седам дана за њихово испуњење или ће у противном организовати масовне протесте.

Они су на јучерашњем састанку са Абазовићем рекли да од тих зхтева неће одустати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Пандемија корона вируса већ више од годину озбиљно угрожава наше пословање, због чега је угрожена егзистенција око 30.000 радника и чланова њихових породица“, саопштили су НВО Угоститељи Црне Горе, пренео је подгорички портал ЦдМ.

Од владе захтевају да нађе решење за превазилажење тешке ситуације у којој су се нашли, а због чега не могу ни озбиљно да припреме предстојећу туристичку сезону која већ почиње и од које, како кажу, влада очекује приход од око 550 милиона евра.

Угоститељи, хотелијери и туристичке агенције немају времена за чекање, поручују.

„Предсезона је готово већ изгубљена, очекивања владе од сезоне су велика па очекујемо и конкретне искораке како бисмо заједно дошли до договора“, навели су.

А међу њјихови захтевима су безусловна исплата субвенција на зараде запосленима у сектору угоститељства, повећање субвенције за зараде запослених на износ 250 евра за ИИ квартал смањење пореског оптерећења на лична примања у корист запослених на зараде ниже од 500 евра нето, као и безусловни мораторијум на кредите угоститељским компанијама које то желе до стабилизације економске и епидемиолошке ситуације.

Траже и ослобађање плаћања пореза на непокретност за угоститељске и хотелске објекте за 2020. и 2021. годину, одлагање плаћања обавеза за комуналије (струја, вода, одвоз смећа) за време забране рада угоститељских објеката и, између осталог, захтевају да им се омогући субвенција државе за закуп пословних простора и комуналија током забране рада.

Указују да би решавање наведених захтева био решен само део њихових, како кажу, нагомиланих проблема.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/ Танјуг