Србија

ХИТНО САОПШТЕЊЕ МУП: Жестоко одговорили Дритану Абазовићу након његовог напада на Србију!

МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Србије упутило је саопштење поводом напада Дритана Абазовића на Србију. Саопштење преносимо у целости.

Господин Абазовић је однедавно почео да се бави безбедносним питањима у Црној Гори и зато верујемо да је његова изјава којом без доказа и без повода напада државу Србију и њене безбедносне структуре да не траже Драгана Ковачевића, црногорског држављанина бившег директора Управе за некретнине ЦГ, последица неискуства и лоших информација.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да би му помогли у сагледавању стварних прилика, МУП Републике Србије жели да и њега и јавност обавести да:

Црна Гора није ни званично ни незванично обавестила Србију да потражује бившег директора црногорске Управе за некретнине Драгана Ковачевића.

Србија је члан Интерпола и увидом у систем Интерпола није пронашла потерницу Црне Горе за Драганом Ковачевићем у систему Интерпола. Да је Црна Гора издала међународну потерницу за Драганом Ковачевићем Србија би посредством јединственог система обавештавања у мрежи Интерпола то без сумње знала. До данас у 12 часова, потернице нема.

Ако црногорска полиција за Драганом Ковачевићем трага на својој територији ми о томе не знамо ништа нити можемо да знамо.

Ако Црна Гора жели да провери да ли је Драган Ковачевић на територији Србије потребно је само да нам пошаље замолницу и ми ћемо имати основ да извршимо одговарајуће провере.

Позивамо и господина Абазовића и све друге политичаре да се уздрже од напада на МУП Србије и да поштују рад и упорност свих припадника МУП-а у борби против организованог криминала.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс