Србија

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО ВЕСИЋ: Очекују нас 2 важне одлуке, а тичу се и оних који планирају свадбу!

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да се у наредном периоду очекују две важне одлуке – да се отворе ресторани јер је, како је истакао, у Београду вакцинисано скоро 40 одсто грађана.

– Очекујем да Влада усвоји протоколе које су предложили Град Београд, Завод за јавно здравље и ивент индустрија о организовању догађаја. Ми смо предложили четири протокола: они који се односе на организовање свадби и мањих догађаја, мада свадбе могу да буду и већи догађаји, али задржали смо се за сада да ипак буду у одређеним условима. Затим организација конгреса, семинара, фестивала, концерата – рекао је Весић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да је „важно да као земља изађемо са планом отварања, као што су то урадили Велика Британија, Израел, како би они који раде у тој индустрији могли на време да резервишу оне који би долазили“.

Весић је навео да је важно да се изађе са планом отварања и указао да је то велика шанса за Београд, јер ће бити могуће одржавање конгреса и организовање других догађаја

Заменик градоначелника је рекао да се Београд припрема за дан после и да чини све, заједно са Привредном комором и Туристичком организацијом, да што више туриста дође у главни град.

Он је нагласио да се ради на вакцинацији запослених у хотелима и навео да је прошле недеље било вакцинисано 25 одсто запослених, што значи да ће брзо већина бити вакцинисана.

Весић је указао да је то вазно за туристе када одлучују куда ће путовати и нагласио да ће хотели, ако су сигурни, бити пунији Заменик градоначелника је захвалио Влади Србије што је доната одлука о изједначавању цене ПЦР теста на корона вируса за стране и градајне Србије, истичући да је то Град Београд предложио због доласка туриста.

На питање може ли Град да предложи да за грађане Србије ПЦР тест буде јефтинији, Весић је одговорио да је за једну породицу јефтиније да се вакцинише.

Говорећи о ношењу маски у баштама угоститељских објеката, Весић је рекао да није реално очекивати да људи који имају пиће испред себе носе маску.

Према Весићевом мишљењу, ношење маски се односи на то када се долази у башту, а за столом је то ствар личне одговорности.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Танјуг