Србија

Хорор! НЕСТАНАК ДВЕ ДЕВОЈЧИЦЕ УЗДРМАО СРБИЈУ: Очеви кажу да су побегле са момцима, за једном се још трага!

НЕСТАНАК две девојчице у кратком временском року уздрмао је Србију. Једна од њих синоћ је пронађена, док се за другом и даље трага.

М. П (14) из Ресавице код Деспотовца нестала је 30. марта, а њен отац је раније рекао да је, када се вратио из треће смене, видео да је нема код куће. Како је објаснио, девојчица је у кући била са мајком, братом и сестром.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, касно синоћ је добио позив из полиције и сазнао да му је дете пронађено.

– Ноћас су ме звали из СУП-а и рекли да су је пронашли. Она је добро. Отишла је самовољно у присуству дечка од 18 година – каже отац.

Ана Мирковић (13) из Крагујевца нестала је из прихватилишта 21. марта. Породица о њој и даље нема никакве информације. Девојчица је ученица седмог разреда и према речима оца, добро је и послушно дете.

– Још није пронађена. Камо среће да јесте. Немам никакве информације о њој, уопште се није јавила. Нема мобилни телефон. Остао је код куће кад смо је послали у прихватилиште, да се не би дописивала са момком са којим је побегла – прича отац.

Како објашњава, дете није у прихватилишту због услова у којем је живело, већ су је родитељи тамо послали како би је склонили од осамнаестогодишњака.

– Ја сам јој рекао немој да идеш с њим. У суду има записник да јој је претио, она је сама дала изјаву да јој је рекао да ће, ако каже родитељима, да нам запале кућу, да ће звати неку родбину и пријатеље да јој бију оца – додаје он.

Према његовим речима, родитељи тог момка знају где је.

– Полиција каже да је ишла код њега кући, али тамо су им рекли да не знају где им је син – наводи отац.

Он додаје да се појавио профил на Фејсбуку на ком његова ћерка наводно пише да је добро и коментарише како ју је отац оставио у дому.

– Она се јавила на Фејсбуку да је добро. То можда јесте она, али можда је писала под притиском јер ју је он натерао. Нама се није јавила – каже он.

Како су рекли у Прихватилишту за децу, девојчица је „самовољно напустила Прихватилиште за децу, при Центру за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“ Крагујевац и о томе је обавештен Центар за социјални рад као упутни орган и као и Полицијска управа Крагујевац“.

У страху за своје дете, отац напомиње да тринаестогодишња девојчица не може самовољно да напусти дом, да то није смело да буде дозвољено.

– Ако су видели да је отишла самовољно, онда знају и с ким је отишла. То неко мора да спречи. Дете не може самовољно да оде. Она још није напунила ни 14 година, малолетна је. Шта да се деси да изађе на магистрални пут, да је неко убије? Чија ће одговорност да буде? Хоће ли да сносе одговорност људи који су је пустили да оде? – пита се отац.

Он наводи да је и девојчицин наводни Фејсбук профил доставио полицији, у нади да ће на тај начин моћи да открију где се налази, као и да је свакодневно у контакту са полицијом како би добио неке информације о својој ћерки.

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс