Србија

ИСПЛИВАЛИ СВИ ДЕТАЉИ! Чедомир Јовановић открио: Шта је писало на „фамозном“ папиру и шта се гарантовало Милошевићу!

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић открио је у „Јутру“ на ТВ Прва шта је писало на „фамозном“ папиру и шта се гарантовало Слободану Милошевићу пре хапшења.

„Милошевић је слика од крви и меса наше трагедије. И двадесет година после тога ја само размишљам од нашем народу. Маса са Видовдана је иста маса од 5. октобра“, каже у гостовању на ТВ Прва Чедомир Јовановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упитан да ли је након 20 година променио мишљење о Милошевићу, Чедомир Јовановић одговара:

„Не“ и додаје:

„Немам разумевања за његову политику и нема оправдања за грешке које су апсолутно његове. Он није био човек који је разумео шта се дешава са земљом, време у ком живи, контекст“.

Јуче је Зоран Остојић гостујући у „Јутру“ рекао да је Чедомир Јовановић спасио живот Слоодану Милошевицу, као и да је један ћовек из СПС-а желео да убије Милошевића.

„Желели су сви. Сви су желели мртвог Милошевића који ће сутра бити фантастичан аргумент у рату са нама“, а на питање зна ли ко је тај човек каже:

„Наравно да знам“.

Банислав Ивковић и Славица Ђукић Дејановић су у том трнеутку помогли, како наводи, и њему и Милошевицу, али и друштву.

„Ми јесмо оптерећени Милоишевићевом судбином, али макар није било оне трагедије по којој смо тако препознатљиви – нисмо хватали једни друге за врат“.

Јовановић је додао да је он Милошевићу предложио да направе документ којим ће се њему пружити гаранције.

„Рекао сам му да су пре 100 година људи са власти одлазили као Драга Машин и Александар Обреновић, а он иде у Хаг. Мислим и да му је место било у Хагу да му се суди за злочине“, каже.

Наводи да је постојао папир, али не и документ којим се гарантује да неће бити испоручен Хагу, који је од допунио јер „Коштуница није желео да уради оно што је затражио од Зоарана Ђинђића“.

Чедомир Јовановић открива шта је писало на том папиру, за који се сматра да је гарантовао да неће бити испоручен у Хаг.

„Писало је да се хапси, наведено је кривично дело, да ће бити спроведен у Централни затвор и да се не хапси по налогу неке друге земље и да неће бити испоручен суду неке друге земље“, објашњава Јовановић додајући да је и Хагу међународни суд.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92