Регион

ЈЕЗИВЕ ТВРДЊЕ! Експерт за безбедност Џевад Галијашевић: Драшко Станивуковић је британски агент! Ево шта се крије иза свега!

Џевад Галијашевић (фото: ЈуТЈуб)

Бубица на реверу градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића приликом сусрета са државним врхом Србије и Републике Српске открива да он преко Обавештајно-безбедносне агенције БиХ ради за интересе Велике Британије, која је ову службу и инсталирала.

Ове тврдње за Објектив износи стручњак за безбедност из БиХ Џевад Галијашевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Станивуковић је скандализовао овдашњу јавност када је покушао да, озвучен микрофоном, у Бањалуци учествује у разговору поводом доделе кључева тог града председнику Србије Александру Вучићу на састанку руководства Српске и Србије у Банском двору.

Иако су људи из најближег председниковог обезбеђења правовремено уочили овај покушај прислушкивања састанка, којем је присуствовао и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, остала су отворена питања о разлозима шокантног понашања млађаног градоначелника Бањалуке, иначе функционера Партије демократског прогреса (ПДП), који се невешто правдао тиме да је ношење микрофона део његовог јавног наступа.

– Афера „бубица“ је измишљотина и безвезна прича. Ако се то данас зове афера, ја сам најсрећнији и најопуштенији политичар. Ја бубицу, односно микрофон, и данас носим. Она је ту да помогне камерама, које снимају моје јавне наступе, да квалитетно сниме звук током мојих јавних обраћања и са великих удаљености – рекао је Станивуковић, додајући да боли пажња коју је председник Србије посветио њему као градоначелнику Бањалуке.

ЈАКЕ ВЕЗЕ СА ЛОНДОНОМ

Међутим, овај скандал ни најмање није безвезна прича, каже за Објектив Галијашевић.

Тумачећи околности под којима се догодио овај испад, везу Станивуковића са британским обавештајцима Галијашевић види у корелацији бањалучког првог човека са оснивачем и почасним председником ПДП Младеном Иванићем.

– Иванић има јаке везе у Британији јер је завршио школе у Глазгову. Осим тога, њихов партијски кадар је и Трифко Буха, заменик директора Обавештајно-безбедносне агенције БиХ (ОБА). Та служба је организовала напад на Вучића у Сребреници 2015, а већ наредне године покренула операцију „Ушће“, која подразумева тајна снимања, праћења, претресе и надзор над кретањем сарадника и породице. ОБА је настала преносом надлежности и укидањем обавештајне службе у РС и за то је заслужан Иванић, који је то урадио у договору са тадашњим високим представником у БиХ, Британцем Педијем Ешдауном. Дакле, Британци су направили обавештајну службу у БиХ, за чије интересе ради Станивуковић – објашњава Галијашевић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс