Свет

Језиве тврдње! КИНЕЗИ УПОЗОРИЛИ РУСИЈУ – АМЕРИКА ЋЕ ВАС НАПАСТИ ИЗ ОВОГ ПРАВЦА! Вашингтон блефира са Украјином, права опасност долази…

НАТО војне провокације на западним границама Русије могу да одвуку пажњу са источних граница одакле би САД могле да нападну Руску Федерацију, упозоравају војни аналитичари из Кине

Последњих недеља међународна ситуација се закомпликовала, пажња целог света усмерена је на руско-украјинску границу, где је забележена велика акумулација трупа. Према кинеским стручњацима, на западу Русије развила се заиста велика и веома важна психолошка конфронтација између Москве и Запада, али се мора гледати у другом правцу. Много занимљивији догађаји могу се догодити на источним границама Руске Федерације, тврди кинеска агенција Соху.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Због чињенице да се односи између Русије и Сједињених Држава погоршавају, постоји бојазан да је неизбежна жестока конфронтација две велике силе“, напомињу посматрачи кинеског издања.

Аналитичари Соху изјавили су да се тренутно заоштравање ситуације у Донбасу може на крају показати као дистракција, да Сједињене Државе и њихови савезници покушавају да скрену пажњу светске заједнице са важнијег театра – са азијско-пацифичког региона. Кинески аналитичари су уверени да би ту у будућности могао да избије конфликт великих размера.

Русија се годинама припремала за одбрану својих западних граница и за то време је тамо створила невероватно моћну одбрану, коју је практично немогуће савладати. Одбрамбене линије на истоку Руске Федерације такође су изузетно јаке, али због географских карактеристика постоје неке разлике. Стручњаци верују да ће главни удар Сједињених Држава бити на овај део руске државе.

„Ако САД одаберу азијски правац, биће приморане да затраже подршку Јапана“, пише кинеска агенција.

Јака јапанска морнарица

Јапан неће америчкој војсци дати само своје воје војне базе, већ би могао и директно да учествује у овој операцији. Токио је дуго сањао о руским Курилским острвима и тешко може да одоли искушењу да покуша да их преузме. Аутори Соху су приметили да је јапанска морнарица прилично јака, што би могло да створи додатне проблеме руској војсци.

„Јапан би обезбедио базе и бродове, а САД борбене групе за вођење операција у Русији“, рекли су војни аналитичари из НР Кине.

Према кинеским стручњацима, први удар биће усмерен на Курилска острва, припрема за њега биће изведена у најстрожој тајности. Америчко-јапанска група ослањаће се на изненађење и покушаће да се у кретању учврсти на Курилским острвима. Такође, Пентагон ће тежити постизању предности у броју своје поморске групе над руском Тихоокеанском флотом.

Стручњаци препоручују Руској Федерацији да се ангажује на јачању одбране своје обале, као и на повећању борбеног потенцијала Тихоокеанске флоте. Појава нових моћних фрегата и противбродских батерија на источним границама Русије требало би да обесхрабри САД и Јапан да тамо воде војне операције, закључује Соху.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс