Србија

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ: Нови сведок открио како изгледа Палмина шема подвођења

Драган Марковић Палма (Фото: Јутјуб)

Нови сведок, чију је исповест о подвођењу жена и малолетница у Јагодини, јавно прочитала потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић, објаснио је како све функционише. Он је навео да је реч о устаљеној шеми по којој се жене и девојчице наводе на сексуалне односе, а описао је и сам изглед једне „љубичасте собе“, где девојке долазе. Повод су увек прославе, које се, према речима оних који тврде да су присуствовали журкама које је организовао посланик и први човек Јагодине Драган Марковић Палма, најчешће претварају у нешто што прелази све границе закона и укуса.

Подсетимо, Тепић је јутрос, гостујући на телевизији Н1, потврдила да постоји још сведока подвођења девојчица и жена у Јагодини и да су спремни да се одазову позиву тужилаштва. Она је у програму прочитала део сведочења још једне особа, која је, како тврди, присуствовала журакама које је уприличио Марковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шема је увек иста. Прослава нечега, уз естрадне звезде попут Цеце, Лукаса, Ђанија, јер су они мамац за студенте и млађе људе. Након тога, око поноћи, на сцену ступају анимир даме. Оне путују са том делегацијом, неке су из Јагодине, а међу њима неке раде и у јавним предузећима. Има их и из околних села, а њима координишу Палмине секретарице. Оне их зову, одређују која где и коме иде. Међу најредовнијим гостима је Палмин градоначелник Ратко Стевановић. Места у самој у Јагодини у коју долазе ови људи има пуно, а међу актуелнијима је клуб Тигар, у коме постоји љубичаста соба за то”, изјава је сведока коју је прочитала Тепић.

Он је оценио и да је реч о школском примеру елитне проституције,

Идентичну шему подвођења, описао је и сведок чију је исповест Тепић приказала на конференцији за медије у понедељак. Он је тврдио да је био запослени у хотелу у Кончареву где су се најчешће организовале журке.

“Знало се после таквих журки те девојчице иду за њим, или са њима. Углавном је то након напијања тих девојчица, а онда уз неку… Присуствовали смо и тим затвореним журкама након поноћи, када су долазили певачи из Београда, попут Ђанија, његовог доброг пријатеља, када су жене након неког времена слале кућама, а те девојчице, те његове хостесе које су иначе власнице кредитних картица на којима буде и по пар десетина хиљада динара, којима располажу у току дана, оне чекају спремне да када жене напусте ту просторију, оне улазе, и те журке трају до јутра. То су девојке, девојчице, које су фиктивно пријављене, фиктивно раде у градским предузећима и државним предузећима у Јагодини”, објаснио је он, да би затим навео пример своје другарице која је радила као хостеса за Палму.

“Моја другарица, значи особа коју лично познајем је била једна од његових хостеса и то је било неке 2010., 2011. године, док је Дачић још увек био министар полиције. Под претњом је присуствовала журкама, његов заменик је слао претеће поруке, које сам лично прочитао, да мора да присуствује тим журкама. Након те журке, новогодишње, је девојчицу, по њеним тврдњи девојчица од 15, 16 година из Београда је водила телевизија Јагодина, изнад телевизије Јагодина је била његова соба, апартман, уз степенице, плакале су обе девојчице док су ишле ка њему. Каже, го је био у соби када је увела девојчицу напустила је собу”, испричао је сведок.

Тепић је истакла да због поменутих навода није позвана да изнесе исказ у тужилаштву.

“Слушајући сведоке и жртве, колико је та мрежа раширена, није то један човек и посредник, читав систем и спрега, по мом уверењу има основа и за Тужилаштво за организовани криминал у Београду“, рекла је потпредседница ССП.

Палма се сам појавио у тужилаштву

Након што је Тепић одржала конференцију за медије и објавила исповест сведока који говори о подвођењу малолетница и жена, први човек Јагодине, Драган Марковић Палма је одлучио да се самоиницијативно, односно без позива, обрати тужилаштву како би дао исказ.

„Драган Марковић је данас био у тужилаштву и донео је поднесак у својству грађанина, као иницијативу да се испитају све околности у вези случаја“, рекао је у уторак за Нова.рс виши јавни тужилац Радослав Вучковић и потврдио да га тужилаштво није позвало јер тек следи прикупљање обавештења на све околности овог случаја.

Овакав његов поступак потпуно оправдано отвара питање да ли је Марковић желео да изврши неку врсту притиска на тужилаштво у граду у ком дословно господари годинама уназад и у ком важи за страх и трепет због чега су, према тврдњама Тепићеве, сви ћутали годинама.

Марковић је касније у изјавама претио да ће Тепић морати да иде у затвор због свега што је изнела у јавност уз низ увреда на њен рачун.

„Оно што је данас изговорила госпођа, која је гласноговорница Драгана Ђиласа су најгнусније лажи које сам икада чуо. То да та госпођа лаже, као што сам недавно рекао није ништа ново, то је већ постала свакодневница. Једино што је тачно што је рекла је то да ће неко због свега овога морати у затвор, а то ће бити Ђиласова гласноговорница, аутор лажи које је данас изговорила”, поручивао је Марковић.

Више јавно тужилаштво у Јагодини је у међувремену најавило да ће полиција у наредном периоду испитати све поменуте особе у случају подвођења жена и малолетница.

Поред Марковића, полиција треба да обави разговоре са свим лицима која су поменута у вези са спорним догађањима, као и да прибави, уколико постоје, друге доказе, па да поднесе извештај тужилаштву.

Извор: Нова