Србија

Језиво! ШОК САЗНАЊА О ЉУБАВНИЦИ ВЕЉЕ НЕВОЉЕ! Инспектори остали згранути када су откључали њен телефон

Директорка једних дневних новина и дугогодишња љубавница Вељка Беливука М. Р. добила је полицијско обезбеђење!

Она се терети да је прала паре за злогласни клан Веље Невоље и највероватније ће бити сведок сарадник у поступку против његове мафијашке банде!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како смо сазнали од извора из истраге, М. Р. се недавно преселила у један скупоцени стан на Новом Београду, где је 24 сата дневно чувају полицајци.

– Она је крајем фебруара приведена у Службу за борбу против организованог криминала (СБПОК), где је саслушана у оквиру финансијске истраге Беливуковог клана. Полиција сумња да је Веља Невоља преко љубавнице и још неколико блиских особа легализовао кеш који је зарадио од шверца дроге, рекета, изнуда… Вељина љубавница је тада пристала да сарађује са истражитељима јер је схватила да јој прети дугогодишња робија ако покуша да сакрије доказе против њега – казао је наш извор.

Приликом претреса стана М. Р. полиција је од ње запленила лаптоп рачунаре и документацију од неколико фирми преко којих је, како се сумња, Беливук прао новац. Такође, одузета су и пет телефона, од којих је један имао апликацију Скај за шифроване поруке и тајну комуникацију.

– Помоћу специјалне опреме коју је наша полиција добила од колега из иностранства, откључан је тај телефон и уследио је шок! Инспектори су били згранути кад су видели језиве снимке и фотографије на којима су искасапљени лешеви људи за чије се ликвидације сумњичи Беливукова банда. Осим тих снимака, у телефонима М. Р. пронађени су и други важни докази, али и поруке које је размењивала с Вељом Невољом. Она ће наредних дана опет бити доведена у СБПОК, где ће највероватније преговарати о добијању статуса сведока сарадника. То је један од главних разлога зашто је добила полицијско обезбеђење – објаснио је наш извор.

Према његовим речима, током финансијске истраге клана Вељка Беливука утврђено је да је он огроман новац уплатио на рачуне великог броја предузећа, у виду позајмица или оснивачког улога.

– Тај новац је затим углавном инвестирао у некретнине и грађевинске послове. На тај начин је огроман капитал, стечен криминалом, пребачен у легалне токове – казао је наш саговорник и додао да је полиција у оквиру финансијске истраге против Вељиног клана саслушала и бројне бизнисмене и власнике најпознатијих угоститељских локала за које се сумња да су пословали са Беливуком.

Касапили жртве

Подсетимо, полиција је у сарадњи са БИА, после вишемесечног праћења, 4. фебруара ухапсила Вељка Беливука, вођу Партизанове навијачке групе „Принципи“, као и Марка Миљковића (29) и још 20 њихових најближих сарадника.

Беливук и његова банда терете се за убиства, изнуде, рекетирање и препродају дроге. Мучења и егзекуције су се, како је показала истрага, дешавали у „бункеру“ на стадиону Партизана, затим у кући у Ритопеку и у још неколико „штекова“ широм Србије. Тела жртава сечена су на комаде, а потом су растварана у киселини, спаљивана и закопавана или бацана у Дунав.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс