Србија

ЈУРИЋ ОТКРИО: Министар Стефановић зна за још једног политичара педофила!

Игор Јурић, активиста и оснивач Фондације „Тијана Јурић, изјавио је  у Утиску недеље да је бившем министру полиције, а сада одбране Небојши Стефановићу открио име политичара који се бави подвођењем малолетница, а потом је открио и шта му је он на то одговорио.

Јурић је казао да Стефановић није био претерано изненађен његовом пријавом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Казао ми је да јесте нешто чуо, да није био сигуран за њега – али да зна за једног другог“, рекао је вечерас у емисији „Утисак недеље“ Игор Јурић, због чега је у тренутку завладао мук у студију.

„Па то је читав одред“, надовезала се неуропсихијатар и опозициона политичарка Санда Рашковић Ивић.

Бећковић је потом наглас поновила да судећи по ономе што је Јурић рекао испада да министар Стефановић зна за још једног политичара који се бави истим неделима која се преписују Палми, али да о томе, очигледно још никога није обавестио.

Осврћући се на коментар Стефановића и бившег начелника УКП који су данас поручили да је Јурић слагао јавност односно, да њима није открио име педофила нити жртве, Јурић је казао да је на грађанима да изаберу коме ће да верују.

Јурићево сведочење требало би још вечерас да постане предмет интересовања истражних органа, а већ у раним јутарњим сатима, министар Стефановић и он би морали да добију позив за саслушање поводом ових веома озбиљних навода за тешко кривично дело.

То би се догодило у свакој, иоле правно уређеној држави.

На потезу (или бар телефону) је Више јавно тужилаштво, односно виша тужитељка Наташа Кривокапић.

 

 

Извор: Нова.рс