Србија

ЈУРИЋ ПРИЈАВИО ПОЛИТИЧАРА ПЕДОФИЛА: Моћник злостављао девојчицу (14)

Оснивач „Фондације Тијана Јурић“, Игор Јурић, рекао је да је своју пријаву против неименованог политичара покренуо независно од било кога и да тренутно не учествује у оптужбама против Драгана Марковића Палме, лидера Јединствене Србије.

Јурић је рекао да и даље медијима не може да открије идентитет „политичара педофила“, против кога је покренуо случај, без одобрења породице чије је дете сексуално злостављано, као да не може ни да потврди, али ни да демантује да ли злостављано дете и политичар имају везе са Јагодином.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је испричао, после радионице му је пришао отац и рекао да жели да разговара, откривши му детаље свог случаја.

„Девојчица је дошла на то место где је била злостављана, организовано су долазили и она није била једина. Добијали су неке надокнаде, што у неким поклонима, што финансијске и да је тако одлазила на та места. Ту је било и сексуалног односа. Она је имала ту око 14 година. Он је сам рекао да је особа моћна, да је то политичар на утицајној позицији, моћан финансијски и да зато не сме да оде у полицију јер се плаши како ће се све то завршити. Сматрао је да сам ја најбоља адреса да о томе говорим“, каже Јурић.

Додао је да је у том периоду имао контакт са врхом полицијеи да му је тада речено какву заштиту може да добије породица.

„Моје је било питање каква је врста заштите за тако осетљив случај и како ће породица бити заштићена. Нама је речено да породица може да добије годину дана полицијске заштите и са тим се отац није сложио, сматрао је да то није довољно добра заштита. Нису хтели да се сретну с министром, хтели су да сведоче, а кључна ствар је била моменат када сам био у МУП-у, то је била среда, требало је у петак да се видим с породицом, а већ сутрадан је у једном медију изашао текст о томе да ћу посетити породицу, изашла је информација из канцеларије где је било нас троје, онда су они мени рекли ‘ако ти не можеш да сачуваш информацију кад је вас троје, шта да очекујемо када дође до тужилаштва и како ћемо бити заштићени?’. То је био кључни моменат када су одлучили да нису спремни за то“, истакао је Јурић.

Подсетимо, Више јавно тужилаштво у Јагодини формирало је предмет због навода да је Драган Марковић Палма подводио малолетнице. У току је прикупљање потребних обавештења у оквиру предистражног поступка, а Палма је демантовао да су малолетне особе биле у објектима који се спомињу у овим наводима и целу причу назвао измишљеном.

У јавности је одјекнула и исповест мушкарца из Јагодине, који наводи да је радио за Марковића и до детаља описује шта се наводно догађало у хотелима, на базенима и просторијама изнад Телевизије „Јагодина“.

Извор: Курир.рс / Мондо / Н1