Србија

КОН: Ако се настави један тренд излазимо из овог таласа за два месеца! Ево шта следи!

Кршење мера врло дестимулитавно делује на лекаре, то је неки пркос и инат, служи само са обарање морала здравствених радницима, рекао је јутрос Предраг Кон, епидемилог и члан Кризног штаба за борбу против вируса корона.

Он је за РТС рекао да тренутно ми уопште нисмо у лошој епидемијској ситуацији, да излазимо из друге грбе трећег таласа, и да одређени показатељи говоре да се ситуација смирује и да ће бројеви ићи ка смањењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање да ли може да се стане кршењу мера на пут, рекао је:

– Не знам. Мислим да нека сила не долази у обзир.

Кон је рекао да су бројеви и даље високи али да имамо стабилизацију на високом нивоу.

– У Београду се види јасан пад. Са друге стране требало је некоме омогућити да ради. Људи који су посетиоци башта угоститељских објеката, треба да користе маске у време када не конзумирају храну и мора да буде размак између стилова. Мора да буде разређење столова. Конобари и сви они који раде мораће да упозоравају госте – казао је Кон.

Додао је и да се смањује број заражених ђака.

– Стално се размишља о томе да се школа активира, с тим да треба знати да се у неким земљама активирала настава па дошло опет до заражавања.

Рекао је да је Београд лидер у вакцинисању а да је лоша ситуација у Пазару, Тутину…

– Ко не одабере да се вакцинише одабрао је вирус. Да ли ће добити за недељу дана, за месец дана. Вирус је са нама, он ће опстати – рекао је др Кон.

Ако се настави овакав тренд вакцинације, из максимума другог пика трећег таласа заразе вирусом корона излазимо за два месеца, изјавио је јутрос епидемиолог Предраг Кон у Јутарњем програму РТС-а.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс