Србија

ЉУБАВНИЦА ВЕЉЕ НЕВОЉЕ ЗАШТИЋЕН СВЕДОК: Били су заједно 6 година, упућена је у све што је Беливук радио

После пада Вељка Беливука и његовог криминалног клана осумњичена М. Р., која је била Беливукова девојка шест година, пристала је на сарадњу са истражитељима, сазнаје Курир

У оквиру акције полиције, тужилаштва и БИА у којој је разбијен најјачи криминални клан у Србији ухапшена је и М. Р., која је била у љубавној вези са организатором групе Вељком Беливуком! Како Курир ексклузивно сазнаје, против ње је поднета кривична пријава и она се сумњичи да је била члан Беливукове групе, која се сумњичи за отмице, брутална убиства, трговину дрогом, држање арсенала оружја, као и прање пара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– М. Р. има статус осумњичене и под истрагом је. Од ње је полиција запленила пет телефона, лаптоп рачунаре и они су послати на вештачење. Сумња се да није учествовала у ликвидацијама, али да је имала улогу у прикривању новчаних токова и прању новца – каже извор Курира.

Он открива да је код ове девојке међу пет телефона пронађен и један криптовани, за тајну комуникацију:

– Истражитељи су остали шокирани кад су ушли у њене телефоне. У њима су пронађени језиви снимци и фотографије, неколико њих на којима су мртви и осакаћени људи за чије се ликвидације сумњичи Беливукова криминална група. Осим доказа злочина, у њеним телефонима пронађени су и други важни докази, али и поруке које је размењивала с Вељком Беливуком .

Према његовим речима, М. Р. била је запослена у једној познатој београдској компанији и била је изненађена хапшењем. Полиција је, како додаје, детаљно претресла и њен изнајмљени стан у луксузном комплексу на Новом Београду.

Пали у фебруару

Убиства, отмице, дрога

Вељко Беливук и Марко Миљковић означени су као вође групе
Ухапшени су 4. фебруара, као и још 17 чланова ове криминалне организације
Терете се за убиства, отмице, поседовање дроге и оружја
Сумњиче се за убиства Милана Љепоје, Горана Величковића Гоксија и Здравка Радојевића

– М. Р. и Беливук наводно су се упознали још пре шест година и у вези су били и док је он био у притвору због убиства Властимира Милошевића, за шта га је суд ослободио. Много времена су проводили заједно и била је упућена у све што је радио, где се кретао и с ким се виђао, одлазила је у бункер на стадиону Партизана, али и на друга места на којима су се виђали – открива извор Курира и наводи да су строго водили рачуна да не излазе заједно из земље, како не би били регистровани.

– Одмах је пристала на сарадњу са истражитељима. Признала је у каквом је односу била с Беливуком и показала спремност да говори о свему што зна. Сама је чак дала шифре за четири телефона, али не и за пети – открива извор Курира из истраге. Према његовим речима, не искључује се могућност да она добије повлашћени статус .

Извор: Курир.рс/ Екипа Курира