Србија

Медији брује! У тајној просторији Беливукове виле у арсеналу и противавионски митраљез! „БРАУНИНГ“ СПРЕМИЛИ ЗА НЕКОГ ИЗ ВРХА ДРЖАВЕ?

У ТАЈНОЈ просторији подземног бункера Вељка Беливука и Марка Миљковића, у вили смрти у Ритопеку, полиција је пронашла и авионски „браунинг“ тешки митраљез, калибра 12,7 милиметара, који пробија лака оклопна возила, сазнају „Новости“. О постојању митраљеза у овој криминалној јазбини јавност је била обавештена, али не и о моделу опасног оружја.

Ово наоружање „сакрило“ се у мору дугих и кратких цеви пронађених у овом штек објекту београдске криминалне групе, којом је заправо командовао Радоје Звицер, кога безбедносне службе означавају као једног од вођа „кавачког клана“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Поред „браунинга“, пронађен је и телескопски нишан за гађање мете – наводи извор „Новости“. – Даљина до које меци могу да добаци је и до пет километара. Углавном се користи за пробијање лако оклопљеног возила, попут блиндираних аутомобила.

Нема сумње да је криминална банда Беливука и Миљковића, по налогу Звицера, како се сумња, планирала атентат на особу из самог врха наше државе. У томе их је, срећом, спречила благовремена акција МУП Србије, Безбедносно-информативне агенције и Тужилаштва за организовани криминал.

Истрага о свим зверствима и ливкидацијама, које је починила ова мафијашка екипа сваки дан долази до нових сазнања. У тајној просторији, надомак Београда, осим арсенала оружја, пронађена је и велика индустријска машина за млевење меса и костију.

У кривичној пријави, која је поднета против ове групе одмах после хапшења 4. фебруара ове године, Беливук, Миљковић и саучесници осумњичени су за три ликвидације. Терете се за убиство нишког „пинк пантера“ Милана Љепоје, који је последњи пут виђен како улази у кућу смрти у Ритопеку и из ње никада није изашао, затим навијача Партизана Горана Величковића Гоксија и звездаша Здравка Радојевића из Котежа.

Матрица злочина увек је била иста. Жртву би позивали на састанак, без телефона, а после тога би јој се изгубио сваки траг. У овом тренутку трага се за десетак особа, а сумња се да су отети и убијени.

ПРОДУЖЕН ПРИТВОР ДО 2. АВГУСТА

АПЕЛАЦИОНИ суд у Београду продужио је у четвртак за још три месеца притвор Вељку Беливуку и Марку Миљковићу, као и осталим припадницима њихове организоване криминалне групе, који се терете за најтежа кривична дела. Притвор је Беливуку и осталима у четвртак продужен због опасности од бекства, опасности да ће сакрити или уништити доказе, да не понове кривична дела у кратком року, као и због узнемирења јавности. Према овој одлуци суда, притвор може да им траје до 2. августа. Тужилаштво за организовани криминал је покренуло истрагу против 22 особе.

ТРАЖЕ ЗВИЦЕРА

ПРЕМА незваничним сазнањима, Радоје Звицер се после бекства из Црне Горе, једно време крио на територији јужне српске покрајине, највероватније у Приштини. У овом тренутку безбедносне службе региона трагају за њим, јер је Србија расписала потерницу. Терети се за формирање криминалне организације и злочиначко удруживање, као и да је наручио бројне ликвидације, почев од Милана Љепоје.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс