Србија

Министар Вулин се хитно огласио: ТРАЖИМ ОД ВУЧИЋА ДА СВОЈОМ ЖРТВОМ ЈОШ ЈЕДНОМ СПРЕЧИ ПРИЗНАЊЕ КОСОВА!

Фото: Јутјуб

Најновији нон-пејпер о Косову и Метохији нуди Србима више него и један предлог Међународне заједнице од 2012. године и то је несумњива потврда да је Вучићева политика према Европској унији успешна. Али, нон-пејпер је и доказ да и јавна и тајна дипломатија Европске уније поставља замку за Вучића, изјавио је министар полиције и председник Покрета социјалиста Александар Вулин.

– Александар Вучић је државник који је од 2012. до данас сам и само својом упорношћу и храброшћу, више пута спречио да Косово буде признато, и зато од њега тражим да се жртвује још једном и да одбије сваки разговор о нон-пејперу и о признању Косова. Знам са каквим се уценама и притисцима председник Вучић носи већ годинама и зато знам колико би га одбијање лично коштало, као што знам да би Вучић својим одбијањем толико наљутио велике силе које стоје иза овог папира, да ће за одмазду бити спремне да изазову сукобе на улицама Београда. Потпуно сам свестан да, уколико председник Вучић одбије иницијативу великих сила, да то врло лако може да буде његова последња борба – рекао је министар и председник ПС-а Вулин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Тражим од председника Вучића да одбије сваку могућност признања Косова и да одмах распише ванредне изборе како би нација рекла шта мисли о признању Косова, али и да тако омогући свим странкама да изађу пред Србију и покажу од чега су и за кога су. Тражим од председника Вучића да одбије разговор о признању и да великим силама које су писале нон-пејпер саопшти да се решавање питања Косова и Метохије не може пронаћи без решења за Републику Српску и национално питање Срба у целини – истакао је Александар Вулин.

– Ако хоће коначни споразум, нека велике силе предложе и коначно решење српског националог питања у целини, а не у једном делу српског света.Тражим од Вучића да својом жртвом, још једном, спречи признање Косова. Само он то може и само он то сме. Тражим много, али имам и од кога – поручио је министар и председник ПС-а Вулин.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс