Србија

Морате знати! ЕВО ГДЕ ЋЕМО МОЋИ ДА ЛЕТУЈЕМО ОВЕ ГОДИНЕ! Сеничић открио услове путовања, па најавио важне измене до краја маја!

Сеничић је појаснио каква је ситуација са осталим туристичким дестинацијама занимљивим за српске грађане

Директор Националне асоцијације туристичких агенција (Јута) Александар Сеничић, данас је рекао да Србија има договор са четири земље у које грађани могу да путују без тестова, док би разговори са Египтом и Турском могли да донесу добре вести за српске туристе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У овом тренутку имамо договор са БиХ, Црном Гором, Северном Македонијом и Албанијом. Са Грчком имамо договор да може да се уђе са ПЦР тестом не старијим од 72 сата или сертификатом о било којој вакцини. Са Хрватском важи негативан антигенски тест, а може да се уђе и са било којом вакцином – рекао је Сеничић.

Гостујући на ТВ Прва, он је појаснио каква је ситуација са осталим туристичким дестинацијама занимљивим за српске грађане.

– За Египат имамо велико интересовање, тамо је засад потребан ПЦР тест. Водимо разговоре са Египћанима о признавању сертификата за вакцинацију, верујем да неће бити проблема, јер и тамо грађани примају кинески ”Синофарм”. Очекујем до краја маја да се реши то – казао је Сеничић.

Што се Турске тиче, очекује се да ће до краја маја бити укинуте контролне мере за туристе.

Што се тиче вакцинационог туризма, односно рекламе која се појавила у Турској, у којој се нуди грађанима да дођу у Београд и вакцинишу се, Сеничић је оценио да је реч о превари.

– Овог тренутка постоји само један вакцинациони туризам између Немачке и Турске. Немачки туристи који желе могу да се вакцинишу у Русији, иду два пута у размаку од три недеље, остају по два ноћења. У Саудијској Арабији може вакцина да се плати, а овде та могућност не постоји – додао је Сеницић.

Он је оценио да би било добро када би се цена ПЦР теста за наше грађане смањила за особе које планирају путовања у иностранство и за децу од 14 до 16 година, што би такође “помогло туристичким агенцијама”.

– Добро је и што је спуштена цена ПЦР теста за стране држављане, очекујемо да ће нам доћи туристи из појединих држава – поручио је Сеничић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Информер.рс