Србија

Најновија вест! АВИО-БОМБА НЕУТРАЛИСАНА И УКЛОЊЕНА!

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да су припадници Сектора за ванредне ситуације успешно неутрализовали и уклонили авио-бомбу заосталу из Другог светског рата која је пронађена у Нодиловој улици у београдској општини Чукарица

„Заједничка акција припадника Сектора за ванредне ситуације, других припадника Министарства унутрашњих послова и надлежних градских служби успешно је урађена и грађани Чукарице могу да кажу да је овај простор сада безбедан и сигуран“, истакао је министар Вулин који је обишао лице места.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар Вулин се захвалио припадницима Сектора за ванредне ситуације, посебно деминерима који су још једном ризиковали сопствене животе зарад сигурности и безбедности својих суграђана и показали колико су храбри и стручни.

„Хоћу да се захвалим и градским службама на изузетној организацији и сарадњи, а посебно свим грађанима Београда и Чукарице који су саслушали наређења, следили савете Сектора за ванредне ситуације и без иједног инцидента омогућили да полиција обави свој посао и ово место учини безбедним“, рекао је министар Вулин.

Министар се Београђанима захвалио на поверењу које показују према полицији, а полицији што је свакодневно ту за свакога од нас.

„Следећи пут када се наљутите што вас неко казни за појас, прекршај прекорачење брзине, сетите се да су у полицији овакви људи и да је она ту да вас чува“, поручио је министар Вулин.

Начелник Одељења за неексплодирана убојна средства Сектора за ванредне ситуације Михајло Маринковић истакао је да је уклањање упаљача и неутрализација авио-бомбе прошла без проблема.

„Специјалним алатима скинута су два упаљача, предњи и задњи, и уништили смо их на лицу места, тако да је сада све безбедно и сигурно“, рекао је Маринковић и додао да је бомба уз све мере безбедности и уз полицијску, ватрогасну и медицинску заштиту упућена ка месту где ће бити уништена.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс