Регион

НАСТАО ХАОС! Кључа Црна Гора – Одлучено: “Нећемо подржати Кривокапића” Ево шта се спрема!

У парламенту Црне Горе одржан је састанак лидера парламентарне већине.

Парламентарна већина ће урадити све да се криза власти превазиђе, поручио је један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић, наводећи да тај политички савез неће подржати смену министра правде Владимира Лепосавића коју је данас затражио премијер Здравко Кривокапић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мандић је новинарима, након састанка представника парламентарне већине, казао да су чврсто одлучили да ураде оно што од њих траже грађани.

„А то је да обранимо демократију која је победила 30. августа. Парламентарна већина ће урадити све да се криза власти превазиђе“, истакао је Мандић.

Он је рекао да ће убрзо имати нови састанак, на коме ће представити конкретне предлоге за излазак из кризе.

Мандић је, коментаришући смену Лепосавића, казао да није добра атмосфера да се тако расправља између премијера и министара, да то тако не сме да се ради, и да се ствари „преламају преко колена“.

Мандић је навео да не смеју да се уважавају предлози који долазе од недбронамјерних адреса.

„ДФ неће подржати разрешење Лепосавића. Ако неко жели да смени Лепосавића, мораће то да уради са неким другим. Премијер се са нама није консултовао везано за разрешење Лепосавића. Да јесте, ми би му рекли да нипошто не повлачи такве потезе“, рекао је Мандић.

Посланик ДФ-а Милан Кнежевић рекао је да је на састанку било речи и о тужилачким законима.

„Дотакли смо се и тужилачких закона и надамо се да ћемо наредних дана добити неке предлоге који би ишли у правцу реформе тих закона“, казао је Кнежевић.

Она је истакао да су смене у тузилаштву неопходне јер је оно, како је навео, постало четрврта грана власти.

Састанку су присуствовали Нове српске демократије Андрија Мандић, Покрета за промене Небојша Медојевић, Демократске народне партије Милан Кнежевић, Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић, потпредседник Демократске Црне Горе Момо Копривица, председник Уједињене реформске акције Дритан Абазовић, председник Демоса Миодраг Лекић, председник Уједнијене Црне Горе Горан Даниловић, председник ЦИВИС-а Срђан Павићевић, председник Радничке партије Максим Вучинић и председник Праве Црне Горе Марко Милачић.

 

 

 

 

 

 

Извор: РТЦГ