Свет

Настао хаос! ПОВРЕЂЕНО ДЕСЕТИНЕ АМЕРИЧКИХ ДИПЛОМАТА! Ударац у срце САД, на мети Бела кућа и Пентагон! Ево шта се дешава!

Фото: Јутјуб

Федералне безбедносне агенције САД истражују најмање два инцидента на америчком тлу, укључујући и један у близини Беле куће прошлог новембра који подсећа на мистериозне, невидљиве енергетске нападе који су изазвали здравствене проблеме за десетине америчког особља који ради у иностранству.

Извор упознат са случајем је рекао за CNN да, док Пентагон и остале агенције не могу да дођу до јасних закључака шта се тачно догодило, чињеница да се такав напад догодио тако близу Беле куће „посебно је алармирајући“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У том инциденту, који се догодио близу великог травњака на јужној страни Беле куће, разболео се један члан Савета за националну безбедност, потврдило је више извора.

У одвојеном инциденту из 2019. године, службеница Беле куће је пријавила сличан напад док је шетала пса у предграђу Вашингтона, подсетио је CNN на писање сајта GQ од прошле године.

Особе које су се осећале лоше су имале скоро исте симптоме као припадници агенције ЦИА и Стејт департмента који раде у иностранству, због чега су званичници брзо почели да повезују инцидент са могућим „Хавана синдромом“.

Тај назив се односи на необјашњене симптоме које је особље САД на Куби почело да осећа крајем 2016. године – у питању је низ проблема, који укључују болове у ушима, вртоглавицу, главобоље и мучнину, понекад праћени неидентификованом пробадајућом буком.

Гласине кажу да су се слични инциденти дешавали широм САД.

Док су најновије епизоде око Вашингтона сличне онима који су се догодили у иностранству и за циљ имале америчке дипломате, агенте ЦИА и остало особље САД које служи у Куби, Русији и Кини, истражитељи нису утврдили да ли су збуњујући инциденти на тлу Америке повезани са онима који су се десили у иностранству и ко би могао да стоји иза њих, рекли су извори за CNN.

Челници Министарства одбране који су обавестили члановр Сената и Предстасвничког дома рекли су да вероватно Русија стоји иза напада, али нису имали довољно информација да то потврде.

Други бивши амерички званичник укључен у истрагу је рекао да се сумња и на Кину.

Напади су на крају довели до драматицног смањења особља у Хавани током Трампове администрацијом.

Особље у Русији и Кини пријавило је сличне, необјашњиве инциденте, па иако нема консензуса о томе шта узрокује симптоме, једна студија коју је наручио Стејт департмент открила је да су они вероватно резултат напада микроталасне енергије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг