Србија

НЕЋЕМО ВАЉДА И ТОКОМ ЛЕТА ДА СЕ СМРЗАВАМО? Метеоролог Ђурић отркива какво нас време очекује у нареднима месецима! Ово су детаљи!

Метеоролог Ђорђе Ђурић истакао је како ће време до краја априла бити доста променљиво, али да нас већ од следеће недеље очекује пораст температура. Ђурић каже да ћемо од понедељка имати температуре до 20 степени, али и да нас затим чека мање захлађење почетком маја

– Температуре одговарају вредностима за новембар месец, крећу се између два и осам степена. Коначно јутрос нема мраза. Овај април ће бити доста променљив, као што је кренуо, тако ће се и завршити. Већ смо ушли у топлији део године, колико год делује да није тако, тако да ће температуре већ следеће недеље бити у складу с календаром, па ћемо имати до 20 степени. Затим ће бити мало захлађење, али не као ово данас – прича Ђурић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање шта се догодило с временом, па је април ове године толико хладан да смо чак имали и снег, Ђурић истиће да то није први случај, а затим је подсетио и како су снежне падавине захватиле Београд 1996. и 1997. године. Такође, напоменуо је и да је било случајева када је у априлу температура ишла чак до 30 степени, као што је то био случај 2018. године.

– Ово је уобичајено. Видимо да је снег у априли у Београду падао 1996. године и 1997. године. Прошло је 20 година и више, па је пао снег. Исто тако април зна да покаже и своје лепе стране, било је и ситуација када су температуре у априлу биле и до 30 степени 2018. године – каже Ђурић.

Какво нас лето очекује

Када је реч о прогнозама за лето, Ђурић истиче да ће тада бити топло време, али без тропских температура.

– Наравно, биће топло, као што је и последњих година. Лета су све топлија. Мада, ово лето неће бити екстремно топло, не треба очекивати температуре више од 43 степена – говори Ђурић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Пинк.рс